Başkan İlmek, Kongolu gelin Koumba'ya sahip çıktı

3 yıl önce ile evlenerek İncesu ilçesine yerleşen ve eşinden ayrı olması nedeniyle 2 çocuğuyla Fırınönü mahallesinde yaşayan Kongo'lu Koumba Lyna Laure'ye İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek sahip çıktı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Başkan İlmek, Kongolu gelin Koumba'ya sahip çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İncesu’da yaşayan ve eşinden ayrı olan 2 çocuk annesi Kongo’lu Koumba Lyna Laure’ye İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek sahip çıktı. Başkan İlmek “Din, dil ayrımı yapmadan insanlarımızın taleplerini çözüyoruz, Kongo’lu Koumba’da ilçemizin gelini. Ona ve çocuklarına sahip çıkmak bizim görevimiz” dedi.

Başkan İlmek, Kongolu gelin Koumba'ya sahip çıktı

3 yıl önce ile evlenerek İncesu ilçesine yerleşen ve eşinden ayrı olması nedeniyle 2 çocuğuyla Fırınönü Mahallesinde yaşayan Kongo’lu Koumba Lyna Laure’ye İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek sahip çıktı. 

Ailenin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözen Başkan İlmek “Bizler gerek dinimizin gerekse misafir perverleğimizin gereği olarak din, dil, ırk ayrımı etmeden insanlarımıza yardımcı olmak zorundayız. Elinden tuttuğunuz, yardımcı olduğumuz kişilerden biri de 3 yıl önce ilçemizden biriyle evlenen 2 çocuk annesi Kongo’lu gelinimiz Koumba Lyna Laure. Eşi talihsiz bir olay nedeniyle cezaevinde. İki kızı ile ortada kalmış. Bize düşen ona yardımcı olmak. Kendisinin ve çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak. Bizim ahlakımızda ayrım olmaz. Birileri dağıttığı iaşe de bile kendinden olmayana iaşe vermezken, biz ilçemizde yaşayan, bizden yardım isteyen herkese sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam ediyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla ilçemizde ihtiyaç sahibi insanlarımızın sorunlarını çözüyoruz. Kilometre ötelerden gelerek İncesu’ya yerleşen Koumba hanımefendi bize Allah’ın ve şu an yanında olmayan eşinin emanetidir. Bizim görevimiz bu emanete sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Başkan İlmek, Kongolu gelin Koumba'ya sahip çıktı