BAL'da skandal gelişme

BAL'da skandal gelişme
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bölgesel Amatör Ligi 5. Grup’ta mücadele eden Talasgücü Belediyespor sosyal medya hesapları üzerinden geçtiğimiz hafta oynanan 68 Aksaray Belediyespor maçının sonlarında yaşanan olaylar üzerine sitem ve tepki de bulundu.

Bilindiği üzere müsabakanın 90. Dakikasında Talasgücü Belediyespor lehine çalınan penaltı kararı baskılar ve tepkiler üzerine iptal edilmiş ve maç 1-1’lik sonuçla sona ermişti.

Bu olaylar üzerine Talasgücü Belediyespor sosyal medya hesabı facebook üzerinden ligde mücadele eden 12 takımla birlikte ortak bir bildirge yayınladı.

Bildirgede;

“KINAMA VE İHBAR

Bölgesel Amatör Lig 5. Grupta geçtiğimiz hafta Aksaray Belediye Spor ile Talasgücü Spor kulübü arasında oynanan müsabakada;

Maçın orta hakemi Onur Güneş tarafından tereddütsüz bir şekilde 90. dakikada Talasgücü Spor lehine penaltı kararı verilmiş ve Aksaray Sporlu oyuncu ikinci sarı karttan oyundan atılmıştır.

Ancak; penaltı kararı ile birlikte saha içinde ve dışında özellikle protokol tribününde, sportmenliğe yakışmayacak hareketler meydana gelmiştir. Maçın hakemleri, gözlemciler ve temsilciler etki altına alınmıştır.

Akreditasyon kartı ve sahada görevli olmayan kişilerin ve özellikle siyasi parti temsilcilerinin, yöneticilerin ve taraftarın baskısı ile haksız bir şekilde oyun yaklaşık 10 dakika durmuş ve penaltı kararı ile kırmızı kart iptal edilmiştir.

Bu maç bizlere, bir kulübün kaderinin baskılar sonucu 10 dakikada nasıl değişebileceğini göstermiştir.

Türkiye liglerinde (BAL)ilk defa yaşanan bu olay bizleri tedirgin etmekte ve saha içindeki mücadelenin bir yere kadar olduğunu göstermektedir.

Sayın Başkanlarımız, değerli yöneticilerimiz, basınımızın güzide temsilcileri ve spor adamları;

Bugüne kadar hakemlerimizin doğru veya yanlış kararlarını elbette eleştirdik, kınadık ancak kötü niyet hiç düşünmedik.

Ancak; Aksaray maçında yaşanan olay bir hata yada yanlış değildir maalesef vahim bir durumdur.

Bu olay tüm takımların geleceğe karamsar bakmasına sebebiyet vermiştir.
Yaşanılan bu hadisenin tekrar edilmeyeceğini umuyoruz.

Aksi halde 12 kulüp temsilcileri olarak, ligi boykot edeceğimizi ve maçlara çıkmayacağımızı kesin ve net bir şekilde bildiriyoruz.

Saygılarımızla
Adana Kiremithanespor, Adana Vefa 01spor, Ceyhan Spor, İçelspor, Mut İdmanyurdu, Medcem Silifke Belediyespor, Kırıkhanapor, İskenderun Belediye Gençlikspor, Arsuz Karaağaç, Talasgücü Belediyespor, 1970 Hisarspor, 7 Mart Kadirli Demirspor”

Mesajı yer aldı.