Bakan açıkladı: Kayseri bizden talepte bulunmadı!

Bakan açıkladı: Kayseri bizden talepte bulunmadı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Geçici Hayvan Bakımevi Yapımı ile ilgili Ödenek Tahsisi Hakkında Genelge” kapsamında, ödenek talebinde bulunan yerel yönetimlere, Bakanlıkça mali destek sağlandığını belirterek, Kayseri İl ve ilçe Belediyelerine ait ödenek talebi bulunmadığını söyledi. MHP Milletvekili İsmail Özdemir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, "Geçici Hayvan Bakımevi Yapımı ile İlgili Ödenek Tahsisi Hakkında Genelgeler" kapsamında geçici hayvan bakımevi kurulması maksadıyla talepte bulunan yerel yönetimlere mali destek sağlandığını hatırlatarak, bu konuda Kayseri’nin durumunu sordu.

“KAYSERİ’YE NE KADARLIK ÖDENEK AKTARILMIŞTIR?”

Özdemir, Bakan Pakdemirli’ye, “2019 ve 2020 yıllarında Kayseri il ve ilçelerindeki belediyelere anılan genelgeler kapsamında ne kadarlık ödenek aktarılmıştır? 2021 yılı için Kayseri il ve ilçelerindeki belediyelere anılan genelgeler kapsamında ne kadarlık ödenek aktarılması planlanmaktadır?” yönünde sorular yöneltti ve cevap istedi.

KAYSERİ BELEDİYELERİ ÖDENEK İSTEMEMİŞ!

Bakan Pakdemirli, Kayseri Belediyelerinin bu yönde kendilerinden bir talepte bulunmadığını açıkladı. Pakdemirli, “2013/8 sayılı Geçici Hayvan Bakımevi Yapımı ile ilgili Ödenek Tahsisi Hakkında Genelge kapsamında, ödenek talebinde bulunan yerel yönetimlere, Bakanlığımızca mali destek sağlanmaktadır. Kayseri İl ve ilçe Belediyelerine ait ödenek talebi bulunmamaktadır. Ülkemiz genelinde 2019 yılında hayvan bakımevi yapımı maksadıyla 2.697.000 TL, 2020/Ekim 1.796.000 TL ödenek aktarılmıştır olup, 2021 yılında geçici hayvan bakımevi yapımı maksadıyla 8.550.000 TL ödenek ayrılması planlanmaktadır. Türkiye'de 92.455 hayvan kapasiteli 255 adet geçici hayvan bakımevi bulunmaktadır” dedi.