Acı haberi Bakan duyurdu, Türk sinemasının efsanesi hayatını kaybetti

Türk sinema yönetmeni, yapımcısı ve iş insanı Türker İnanoğlu, hayatını kaybetti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Acı haberi Bakan duyurdu, Türk sinemasının efsanesi hayatını kaybetti

Türk sinemasının efsane isimlerinden yönetmen, senarist ve yapımcı Türker İnanoğlu, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Son zamanlarda yaşadığı rahatsızlıklar nedeniyle tedavi gören İnanoğlu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen 88 yaşındaki hayatını kaybetti.

Acı haberi Bakan duyurdu, Türk sinemasının efsanesi hayatını kaybetti

Üzücü haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. Koca, "Sanat dünyamızın önemli isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu, ani rahatsızlığı sonrasında hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Türk sineması büyük bir değerini kaybetti." şeklinde açıklama yaptı.

Türker İnanoğlu kimdir?

Türker İnanoğlu (18 Mayıs 1936, Karabük - 2 Nisan 2024, İstanbul), Türk sinema yönetmeni, yapımcısı ve iş insanıdır. 1957 yılında Tatbikî Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken sinema sektörüne adım attı. Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlere asistanlık yaptıktan sonra 1959 yılında yönetmenlik kariyerine başladı.

1960 yılında kendi film yapım şirketi Erler Film'i kurdu. Türk sinemasına büyük katkıları olan İnanoğlu, 1979 yılında Ulusal Video Film Anonim Şirketi'ni kurarak Türkiye'yi video ile tanıştırdı ve video kaset dağıtımını başlattı.

1985 yılında televizyonculuk alanında da faaliyet göstermek üzere Ulusal Radyo Televizyon Anonim Şirketi'ni kurdu ve çeşitli televizyon yapımlarına imza attı. Türkiye'nin ilk özel televizyon kanallarından biri olan atv'yi 1994 yılında kurdu.

Ayrıca Türker İnanoğlu, sinema salonlarının da sahibiydi ve 2005 yılında İstanbul'un Maslak semtinde Türker İnanoğlu Maslak Show Center'ı (TİM) açtı.

Türker İnanoğlu'nun oyuncu Filiz Akın ile olan evliliğinden İlker İnanoğlu, Gülşen Bubikoğlu ile evliliğinde ise Zeynep isminde bir kızı vardı.