17 gün kaldı... 'En yakın rakibi kim olacak?'

Gazeteci Osman Çiftci 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde Kayseri'deki siyasi atmosferi köşe yazısına taşıdı. Yerel seçimler öncesi kulislerden yansıyan bilgiler neler? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

17 gün kaldı... 'En yakın rakibi kim olacak?'

Yerel seçimlere sayılı günler kala Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylarınında seçim yarışı hızlandı. Kayseri'de 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi atmosferi Gazeteci Osman Çiftci "Kayseri siyasetinde son durum" isimli köşe yazısında değerlendirildi.

'Büyükkılıç’ın en yakın rakibi kim olacak?'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının seçim atmosferindeki son durumlarına değinen köşe yazısında Gazeteci Çiftci, "Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç kendi partisinin içinden de bazı kesimlerce istenmiyor olmasına rağmen Cumhurbaşkanı’nın bağrına bastığı bir isim olarak yeniden Cumhur İttifakı’nın Kayseri Büyükşehir belediye başkanı adayı oldu. Tepki oylarına rağmen, AK Parti çevrelerinde istemeyeni de olduğu halde Memduh Büyükkılıç’ın, en yakın rakibinin en az iki katı oy alması bekleniyor. Peki Büyükkılıç’ın en yakın rakibi kim olacak?" diye sordu.

İpi kim gögüsleyecek?

Buyükkılıç'ın rakiplerinden hangisinin ipi gögüsleyeceğinin merak edildiği yerel seçimlerde Çiftci, Memduh Büyükkılıç‘ın en yakın rakibi olacak ismin alacağı oy oranı da şehrin siyaset geleceği açısından önem arz ettiğinin altını çizdi. Çiftci, 'Büyükkılıç'ın en güçlü rakibin kim olacağı?' sorusuna ise şu sorularla cevap aradı;

"Milliyetçi muhafazakar seçmeni konsolide etmesi beklenirken bu konuda beklenen güçlü çıkışı yapamayan İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kazım Yücel mi?

CHP’nin hiç değilse kendi tabanının oyunu alması gereken, soyadına güvenilen, İstanbul’da ikamet eden Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dr. Murat Molu mu?

Son dönemde enteresan bir şekilde oyları tırmanışa geçen Hoca’nın oğlunun partisinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı göz profesörü Abdullah Özkırış mı?

Memduh Büyükkılıç’tan bıkan “yilli” kesimin “Yiter Gaari!” sloganını atan, ülke siyasetinin gelecek vaat eden siması Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan mı?"

'Kayseri siyaset vitrininin yeni yıldızı da bu süreçte doğabilir'

Ancak, genel olarak, Kayseri'de iktidar karşısındaki siyasi yapılanmaların bir tür öğrenilmiş çaresizlik psikolojisiyle kampanya yürüttüğü ve etkili çıkışlar yapamadığı belirten Çiftci, "Bu nedenle de seçim-miş gibi bir durum ortaya çıkıyor. Skoru belli maç edası var sahada… Şu son dönemeçte kim bu ataletten sıyrılır da Memduh Büyükkılıç karşısında en güçlü aday izlenimi verirse seçimde Büyükkılıç’ın karşısındaki en yakın rakibi o olur. Kayseri siyaset vitrininin yeni yıldızı da bu süreçte doğabilir" dedi.

'31 Mart özellikle kırsalda farklı sonuçlara gebe'

Kayseri merkezde Cumhur İttifakı'nın güçlü olduğu ancak kırsal ilçelerde daha belirgin bir şekilde rakiplerin iddialı çıkışlar yaptığı belirten Çiftci, hatta Cumhur İttifakı'nın bazı ilçelerde seçimi kaybedebileceği veya büyük oy kaybı yaşayabileceğinin konuşulduğu belirtti.

Çiftci, 'Cumhur İttifakı’nın metropol ve ilçe belediye başkan adayları kendilerini Aşere-i Mübeşşere’den gibi görüyorlarsa da 31 Mart özellikle kırsalda farklı sonuçlara gebe… Cumhur İttifakı’na karşı metropolde Büyükşehir’e göre daha belirgin bir şekilde ortaya konulan iddialı çıkışlar kırsal ilçelere doğru yöneldiğinizde daha bariz hale geliyor. Öyle ki şu anda 6-7 ilçede Cumhur ittifakının seçim kaybedebileceği konuşuluyor, seçimi kazansa bile büyük oy kaybı yaşayacağı gözlemleniyor. Son dönemeçte çok şey değişir son şeklini alır. Bakalım son dönemeçte neler olacak.' dedi.