Osman ÇİFTCİ

Kayseri için müjdeli haber

Osman ÇİFTCİ

“KURBAN VERMEYECEĞİZ, ALÇAKLARA AMAN YOK, SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Madde bağımlılığının toplumsal yapımızı, milli geleceğimizi tehdit ettiği bir dönemdeyiz.
Kayseri’de binlerce bağımlı var ve uzun süredir şehirdeki madde bağımlılarının adam akıllı tedavi edileceği bir merkez kurmak için çaba sarf ediliyor. 
Vali Şehmus Günaydın döneminde startı verilen Kayseri’ye uyuşturucu rehabilitasyon merkezi kurulması çalışmaları, Vali Gökmen Çiçek döneminde Kayseri’nin hayırseverlerinin katkısı, Yeşilay’ın da devreye alınması ile temel atma aşamasına geldi.
★ ★ ★
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin hayırseverler ile yaptığı bir toplantı, işadamı Mehmet Özdoğan’ın hayırsever işadamları ile yaptığı temaslar sonucunda bu günlere gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç belediye imkanlarını seferber ederek İncesu yolu üzerindeki eski Fen Lisesi olarak bilinen arazi üzerinde hafriyatı tamamladı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in Yeşilay Şube Başkanı Mehmet Çiftçi ile sergilediği gayret sonucunda da inşaatın başladığı duyuruldu.
Vali Gökmen Çiçek, müjdeyi şöyle verdi:
“Yeşilay ile birlikte hayırseverlerimizin desteğiyle bölgemizin  en büyük uyuşturucu rehabilitasyon merkezi yapmak için çıktığımız yolda çok şükür inşaatımıza başladık. Hiç bir gencimizi uyuşturucuya kurban vermeyeceğiz. Bir yandan kolluk kuvvetlerimiz alçaklara aman vermezken bir yandanda bu illete bir şekilde bulaşmış olan gençlerimizi sahipsiz bırakmayacağız. Onları tedavi edip topluma kazandırmak için 40 yataklı rehabilitasyon merkezini en kısa sürede tamamlayacağız.”
Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz…
Başlığa da çıkardığım bu sürecin sloganı olan cümleler, “kurban vermeyeceğiz, alçaklara aman yok, sahipsiz bırakmayacağız”
Devletimize de bu yaklaşım yakışır.
Bu duyarlılığın ecrini Rabbim ziyadesiyle bu dünyada da ahirette de nasip etsin.
★ ★ ★
Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun, merkezin biran evvel tamamlanarak bağımlılarımızın yeniden topluma kazandırılmasını nasip etsin.
Yeşilay’ın amacı şöyle tarif ediliyor;
“Bağımlılık doğurucu risk faktörlerine karşı insan sağlığının korunması ve insan onuruna saygı duyulmasının sağlanmasıdır.”
Yeşilay’ın merkez yönetimi konuyu tam olarak algılayabilirse Kayseri’de temel atma aşamasına gelen bu merkezden Türkiye’nin her iline en az bir tane yapmak üzere harekete geçer. 
İnşallah bu çalışmalar ona da vesile olacaktır.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeşilay Başkanı Mücahit Öztürk’e bir talimat vermesine bakar aslında.
★ ★ ★
Ve Yeşilay’a bir tavsiye;
Madde kullandığı, sattığı için cezaevlerinde bulunan binlerce kişiyi tedavi etmek için de Yeşilay devreye girip asli görevini yerine getirmeli.

Yazarın Diğer Yazıları