Levent ÇİL

YATIRIMIN ASLAN PAYI

Levent ÇİL

Kayseri Ticaret Odası’nın Şubat ayı meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. Ticaret odası Başkanı sayın Ömer Gülsoy genel ekonomik durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Mealen, Türkiye’nin 2018 yılının ortasından itibaren sıkıntı yaşadığını vurguladığı konuşmasında 2019 yılında da sıkıntı yaşanma ihtimalini ifade etti. Buna gerekçe olarak, Dünya’nın her tarafında yaşanan daralmalara dikkat çekti.

Konuşmasının bir bölümünde ise yatırımlardan (kamu yatırımlarından) gerekli desteği almalarının gerekliliğine vurgu yaptı. “Ulaştırma ve alt yapı bakanlığının yatırımlarından, Kayseri olarak biz de payımızı almalıyız. Hatta aslan payını almalıyız. Bu yatırımlardan gerekli payı aldığımızda hedeflediğimiz ihracat rakamlarına ulaşırız” derken, neler yapılması gerektiğini ifade etti.

Lojistik köy projesinin hayata geçirilmesi gerektiğini, otoban konusunun çözülmesi gerektiğini söylerken bu projelerin hayata geçirilmesi ile ancak Kayseri ekonomisinin daha hızlı büyüyeceğini vurguladı.

Daha önce bu konularda başkan çok açıklama yaptı mı bilmiyorum ama bizim aylardır dillendirdiğimiz bu konularda Ticaret Odası Başkanının da açıklamalarda bulunması Kayseri adına sevindirici bir durum. Başkan ve diğer başkanlar bu konuda umarım çok daha ısrarcı olurlar.

KTO meclis toplantısında başkanın üzerinde durduğu bir diğer konu da OSB seçimleri idi. Başkan Gülsoy, “İki başkan adayımız var. İnşallah Kayseri için hayırlı olan kazanır. Adaylar hakkında bizim oda olarak konuşmamız yakışık almaz” derken her iki adaya ve sanayicilere itidal çağrısında bulundu.

Belli ki bu çağrıyı yapma gereği duydu Başkan Gülsoy.

Bir diğer seçim ise 7 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Ticaret Odası Kooperatifi seçimi.  Anladığım kadarıyla kooperatif başkanlığına da Erol Sırıklı ismi geçiyor. 7 Martta Ticaret Odası Kooperatifi yeni başkanı belli olacak.

MECLİSTE İLGİNÇ ÖNERİ.

Kayseri Ticaret Odası’nın Şubat ayı olağan meclis toplantısında Harfiyatçılar komitesi’nden meclise gelen bir ismin vermiş olduğu önerge dikkat çekti. Önergenin akıbeti ne olur bilemem. Önergeyi veren isim Meclis üyesi Ahmet Kirazoğlu.

Ahmet Kirazoğlu, mecliste kısa bir konuşma yaparak kısaca şu cümleleri kullandı.

“Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı sivil toplum örgütlerinde siyasete girenler, siyaset yapanlar odalardaki görevlerinden ayrılmak zorundalar. Kayseri Ticaret Odası yönetimlerinde görev alıp siyaseten de başka yerlerde yönetimlerde görev alanlar var mı?” sorusunu sordu. Bu soruyu sözlü olarak iletirken yazılı olarak cevaplanması içinde yazılı bir önerge verdi.

TOBB Başkanı sayın Hisarcıklıoğlu’nun en hassas olduğu konulardan biri olduğunu bildiğim için bu konuya dikkat çekmek istedim. Çünkü; sayın Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamalarda, Odalarda görev alanların siyasete girdikten sonra yeniden eski görevlerine dönmeleri konusunda çıkarılmak istenen kanun teklifine şiddetle karşı çıkmıştı.

Ahmet Kirazoğlu, dün mecliste böyle bir soru yöneltince aklıma bu konu geldi.

Tabi bu soru, KTO meclisinde sorulduğu için Meclis Başkanı sayın Cengiz Hakan Aslan veya Başkan Ömer Gülsoy cevaplayacaktır. Bu soru sanırım boş yere ortaya çıkmış bir soru değil gibi…

Yazarın Diğer Yazıları