Levent ÇİL

ŞEKER DOSYASI…

Levent ÇİL

Geçtiğimiz hafta Kayseri Şeker Fabrikası'nın eski çalışanlarından bazı isimlerin duruşması vardı. Duruşma uzun bir aradan sonra yani 1012 gün sonra Kayseri'de görüldü. Kayseri'den önce Yozgattaydı. Yozgattan önce de Boğazlıyanda. Neden bu kadar gezdi bilen yok. Çeşitli iddialar var bu dosya seyahatleri ile ilgili.

Dediğim gibi, geçtiğimiz hafta yapıldı ilk duruşması. Eski müdürlerden oluşan sanık listesi var. Bunlardan biri de fabrika eski müdürü Bilal K.

Bilal bey durulmada söyle bir cümle kullanmıştı.

“Başkan beni çağırdı. Emniyetten dokuz kişilik liste geldiğini söyledi. İstifa etmemizi istedi. Ben de 21 Ağustos tarihinde istifa ettim.”

Bu cümlelerin benzeri sayın Hüseyin Akay'ın ağzından da çıkmıştı. Operasyonun yapıldığı günlerde kendisinin sürekli çıktığı bir tv'de söylemişti.

“Emniyetten liste geldi. Bizde istifalarını istedik” demişti.

Bu açıklamaları bende hem bu köşede hem de programda aktarmıştım. Konu ile ilgili bir çok görüşme yaptık. Bunlardan biri de Emniyet Müdürü sayın İbrahim Kulular.

Şöyle bir anlaşılma olsun istemem. FETÖ ile Türkiye'de en güçlü mücadeleyi veren teşkilatlardan biri hiç şüphe yok ki Kayseri Emniyeti. Bunu yaparken hukukun dışına çıkmadıklarını bilenlerdenim. Hiçbir operasyon kafalarda soru işareti bırakmıyor. Nunu sayın Kulular'da ifade etti. Aynı görüşte olduğumu belirtmeliyim.

Ancak, benim sorgulamak istediğim şu.

Bu liste nasıl geldi. OHAL döneminde kurumlar zaman zaman böyle taleplerde bulunurdu. Kayseri Şeker yönetimi böyle bir talepte bulundu mu? Bulunduysa neden operasyonlardan sonra bulundu veya neden operasyon sonrasında istifalarını istedi. Resmi yazı ile mi bulundu? ( ki öyle olması gerekir.)

Sayın İbrahim Kulular'ın hassas olduğu bir nokta daha var. Kimse yargılanmadan FETÖ’cü suçlaması yapamayacakları konusu.

Bakalım bu süreç nasıl sonuçlanacak. Sorular cevabını bulacak mı?

Bu arada ilginç bir durum ortaya çıktı. Duruşma ile ilgili basın kuruluşları neredeyse KÖR ve SAĞIR olmuştu. Birkaçı hariç.

 

100.YIL…NİCE YÜZYILLARA.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş ve istiklal mücadelesinin başlamasının üzerinden tam 100 yıl geçti. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs'ta Samsun'a çıkması ve Anadoluyu baştan başa gezerek bu mücadeleyi bir halk hareketine dönüştürmesi o dönemde en önemli başarı olmuştur.

Her türlü imkansızlıklara rağmen bir grup insan bugün güvenle yaşadığımız ülkeyi ve insanları ayağa kaldırmıştır. Bu başlangıcın üzerinden tam 100 yıl geçti.

Biz ülkemizin kıymetini bilir ve milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak bu ülkeye hizmet edersek daha nice yüzyıllar göreceğiz.

Ülkemizin kıymetini bilelim.

Hangi görüş ve partiden olursak olalım bu ülke bizim vatanımız.

Bu vesile ile bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına rahmet diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları