Levent ÇİL

SANDIĞA GİDERKEN...

Levent ÇİL

Şehrimizde olduğu gibi tüm ülkede siyaset iliklerimize kadar işledi. Nereye gitseniz, kiminle konuşsanız söz seçimlere geliyor. Samimi olanlar açık açık kime oy vereceklerini söylüyor. Dost ortamlarında yani. Birbirlerini tanımayanlar karşısındakinin tutumunu dikkate alarak konuşuyor. Yani,hiç tanımayıp biri ile seçim değerlendirmesi yapmak zorunda kalanlar karşıdakine yuvarlak cümleler kurarak konuşuyor. İnsanlarda 24 Haziran seçimlerinde gördüğünüz netliği göremiyorsunuz. Ben göremediğimi söyleyebilirim. Sizde durum nedir bilmem ama evimde bile oyların kime gideceği belirsiz. Bu belirsizliğe neden olan o kadar çok etken var ki… Anlatmak uzun sürebilir.

Ekonomik nedenler…

Milli nedenler...

Dini nedenler…

Siyasi nedenler…

Sosyal nedenler…

Velhasıl bir çok konuda insanların kafası karışık.

“Bu bir yerel seçim. Alt tarafı hizmet edecek şahıslar seçilecek” diye düşününce cumhur ittifakının temsilcilerinin sözleri geliyor akıllarına. “Bu seçim beka seçimi” cümlelerini duyunca, kafası karışıyor.

Tam,ülkenin geleceği için oy vermeyi düşünürken “ülke ekonomik olarak batma noktasına geldi” diyen millet ittifakı temsilcilerini dinleyip yine kafası karışıyor.

Herkes işine geldiği gibi, aklına düştüğü gibi konuşuyor. Seçmen olarak yapmamız gerekenler basit.

Bir kez daha ve ısrarla söylüyorum. Bu bir yerel seçim.  Bakmanız gereken, adayların yapacakları veya yapmayacakları. Güven verip vermedikleri. Samimi olup olmadıkları.

Projelerine ben bakmıyorum artık. Nede olsa herkes yapabildiğini yapıyor. Sayın Mustafa Çelik çok fazla iş yaptı ama bir kez daha aday gösterilmedi. Demek ki çalışmış olmak da önemli değil. Nasıl partiler belirli isşmleri aday gösteriyorsa siz de istediğiniz adaya oy vereceksiniz. Sadece dürüst olduğuna ve olacağına inanın yeter.

Beka meselesini güvenlik güçleri halleder. Geçmişte olduğu gibi. Eğer onlar halledemezse millet olarak yine biz hallederiz. Ekonomik meselelere geçmişten beri alışığız. Bir yiğit çıkar yine çözer. Çözmesede farketmez. Kimse kökünden çözemiyor zaten.

Ben sandığa gittiğimde kimin bana güven verdiğine bakacağım.

Yazarın Diğer Yazıları