Levent ÇİL

MUSTAFA ELİTAŞ KAYBETTİ. BAKİ ERSOY KAZANDI.

Levent ÇİL

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin 17. genel kurulu yapıldı. 694 sanayici oy kullandı. 379 oyu Tahir Nursaçan’ın listesi aldı. 308 oyu Ahmet Hilmi Kürtüncü listesi. 7 oy geçersiz sayıldı.

Bunlar, seçim sonuçları ile ilgili kısa bilgiler. “Aklınızda bulunsun” diye verdiğim bilgiler. Seçimlere ilginin yoğun olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Siyasetten uzak olmasını istediğimiz bir seçimdi, ancak ilk günden itibaren aslında seçimin göbeğinde siyasetçiler vardı.

Bir tarafında, MHP’li Baki Ersoy.

Diğer tarafında, Ak Partili Elitaş.

Her iki isimde bu seçime müdahil olmasalardı, taraf olduklarını açıklamasalardı ve seçimin içinde olmasalardı değişen bir şey olmayacaktı. Belki de Tahir Nursaçan daha fazla oy oranı ile bu seçimleri kazanacaktı. Yani her iki tarafa da siyasetin zararı olmuştur. En fazla zararı ise Ahmet Hilmi Kürtüncü görmüştür.

Seçimin tek kaybedeni ise hiç şüphesiz sayın Mustafa Elitaş olmuştur.

Şimdi; sayın Elitaş’ın siyasi kariyerini anlatmaya, yazmaya çalışsak bu sütunlar yetmez. Sanayici kimliği ile birlikte “Ansiklopedi” oluşturacak bir kariyere sahip olan sayın Elitaş, nedendir bilemem ama büyük bir risk almıştır bu seçimlerde taraf olarak.

Belki, seçimi kazanacağına çok güvendiği için böyle hareket etmiştir.

Lakin, öyle olsaydı, oylama başlamadan bazı sanayicileri aramazdı! diye düşünüyorum. Kısacası, sayın Elitaş hem salonda yaptığı konuşmada, hem sanayicilerle bir araya geldiği toplantılarda taraf olduğunu açıkça göstermiştir. Tıpkı, sayın Baki Ersoy’un taraf olduğunu açıkladığı gibi.

Bu durum belli ki sanayiciler içerisinde de “olumsuz” bir yaklaşım ortaya çıkarmış.

Canlı yayın yaptığımız genel kurulda birçok sanayici ile konuşma fırsatı bulduk. Hemen hepsinin ortak serzenişi siyasetin bu kadar seçimlere müdahil olmasıydı. Rahatsızlıklarını sohbetlerde dile getiriyorlardı. Fakat, 17. Genel kurulunu yapan OSB siyasete alışık aslında. Yıllardır siyasetçiler OSB’de etkili olmuşlardır.

Cuma günü canlı yayında Tahir Nursaçan’ın söylediği gibi. OSB tarihi günlerden birini yaşamıştır. Seçim sonuçlarının Kayseri sanayicisi için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu seçimden sonra OSB’de seçimler dört yılda bir gerçekleşecek. Tahir bey 4 sene daha yönetecek OSB’yi. Hakkaniyetle yürüteceğine eminiz. Sanayiciler kararını vermiştir. Lakin seçim sonunda kaybeden sayın Mustafa Elitaş olmuştur.

Özellikle sandıklar açılıp kazananın belli olduğu saatlerde Tahir beyin yaptığı konuşma çok manidar oldu. “Kayseri’nin Baki Ersoy gibi bir milletvekili var” diyerek seçimi ve günü özetlemiştir bence.

Birkez daha hayırlı olsun.

Yazarın Diğer Yazıları