Levent ÇİL

MEMDUH BAŞKAN…

Levent ÇİL

“Siyasette her şeyi yaşadı” diyeceğimiz bir hikayesi var sayın Büyükkılıç'ın. En alttan başlayarak siyasetin zirvesine kadar çıktı. Herkesin gönlünü kazanarak yaptı ne yaptıysa. Verilen görevleri başarı ile tamamladı. Yüksünmedi, alnını kırıştırmadı. Büyükşehir Belediye başkanlığı kesinleştiğinde ilk röportajı yapan biri olarak gözlerindeki mutluluğu ve sevinci çok net görmüştüm. Biraz endişe vardı ama sevinç çık daha baskındı. Başkanlık yarışı süresince, seçim kampanyasında insanları kucaklayan bir tablo ortaya koydu. Başarılı bir seçim sürecini alnının akıyla tamamladı. Şimdi Büyükşehir Belediye başkanı. Allah yolunu açık etsin. Kayseri için umarım hayırlı çalışmalara imza atar. Ama önemli bir sorumluluk var omuzlarında.  Borç yükü altında bir belediye başkanlığı sayın Büyükkılıç'ı bekliyor. Daha da önemlisi devam eden projeler var ve bitirilmeyi bekliyor.

Başkan Büyükkılıç gönüllere dokunarak seçimde önemli bir avantaj sağladı ama bu tek başına bundan sonra yeterli olmayacak. Bundan sonra insanlar başkandan verdiği sözlerin yanı sıra başka konularda da adım atmasını bekleyecek.

Daha önce farklı sohbetlerde dile getirmiştim. Sayın Büyükkılıç artık hem yaş hemde yaptığı görevler olarak abi konumunda. Bu çerçevede hareket edecek, diğer ilçe belediye başkanları ile Kayseri'ye yeni bir vizyon kazandıracaktır.

Bunları başardığı takdirde Kayseri'de ismi anıldığında insanlar “Allah razı olsun” diyecektir. Dediğim gibi, büyük sorumluluğu var. Bir kere Sahabiye projesi varki, en çok zorlanacağı konulardan biri…

Peki başkan bunları nasıl yapacak.

Başkan Büyükkılıç öncelikle çevresine çok dikkat edecek. Bu konuda bizim aklımıza elbette ihtiyacı yoktur. Ama eğer çevresinde ki insanları doğru belirleyemezse, bugüne kadar yaptığı herşey riske girer.

O yüzdendir ki, çevresine kimi alacağını iyi seçmeli. Büyükşehirde ki zemin sanırım çok daha kaygan. Uyanık olmak lazım.

Başkanın sergileyeceği en önemli tutumlardan biri de, bu görevi kimseye eyvallah etmeden yürütmek. Kendini zorda bırakacağını bildiği konularda bile cesaretle kararlar almalı. Bu kararları hayata geçirmeli. Gerekirse bazı güç odaklarını karşısına alma pahasına yapmalı doğru bildiklerini. Böyle yaparsa Kayserililerin gönlündeki yeri çok başka olur.

Şirin görünmek gibi bir endişesi olmamalı. Hem şirin görünmese ne olacak. En fazla önümüzde ki dönem aday yapılmaz o kadar. Başkanında buna ihtiyacı yok zaten. Alnının akı ile bu görevi bitirmek olmalı başkanın tek beklentisi. Gerisi teferruat.

Bunu yaparken iyi bir ekip, kararlı bir duruş sergilerse zaten başarmış olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları