Levent ÇİL

İPTAL ETSENİZ NE OLUR…

Levent ÇİL

"Sürpriz oldumu?" diyenlere cevabım "elbette hayır" oldu. Biz bu ülkede neler yaşadık daha bu ne ki! Cumhurbaşkanını meclis seçerken her türlü hukuksuzluğa şahit olduk. Darbe bildirimleri yapılırken hukuksuzluklara şahit olduk. Vesayet güçleri ellerinde bulunan güçle önüne gelene çamur atarken ve bunların hesabı sorulmazken şahit olduk… Anlayacağınız her zaman hukuksuzluklarla karşı karşıya yaşar hale geldik. Vatandaşlarda her zaman hukuksuzluğa uğrayan, mağdur edilen ve sıkıntıya sokulan siyasi partilere destek vermiştir hep. Bu mağduriyeti iyi kullanan da oldu. Kullanamayan ve fırsata dönüştüremeyende.

Girişte söylediğim mağduriyetlerin bir çoğunu Ak Parti yaşamıştır. Maalesef saldırılara maruz kalmış ve bu saldırıların çoğu da hukuksuzdu. Ama, her maruz kalışlarında yapılan açıklamalar hukuk üzerine idi. Demokrasi üzerine idi. Demokrasinin erdemi, hukukun adaletinden bahsettiler hep. Haklılardı nitekim. Haklılardı ve toplum bu mağduriyeti ya da haksızlığı yalnız bırakmadı. Seçimlerde yanlarında oldu. Destek verdi. Allah var onlarda iyi kullandılar.

Hatta zaman zaman çaktırmadan kendi mağduriyetlerini bile oluşturdular. Başarılı da oldular.

Geldiğimiz noktada ilginç bir durum ortaya çıktı. 31 mart yerel seçimlerinin ardından. İstanbul'dan bahsediyorum. Kararı YSK verdi. Hukukçular konuyu enine boyuna tartışıyor. Ama benim üzerinde durduğum bu kararın hukuka uygun olup-olmadığı değil. Kamu vicdanında karşılık bulup-bulmadığıdır.

Gördüğüm, konuştuğum, "nasılsın" dediğim herkes bu kararın kendilerini rahatsız ettiğini söylüyor.

Yani vicdanları rahatlatmamış.

Sıkıntıyı ortadan kaldırmamış.

Yeni tartışma ve sıkıntı çıkarmış.

Yazarın Diğer Yazıları