Levent ÇİL

HAYDİ HAYIRLISI…

Levent ÇİL

Günlerdir yazıyoruz. Seçimlerle ilgili yazıları.  Öncelikle ifade edelim. Bu seçimler yerel seçimler. Bu seçimlerde mahallenizin temsilcileri olan muhtarları seçeceksiniz. Belediye Meclis üyelerini seçeceksiniz. Belediye başkanlarını seçeceksiniz. Sizin yaşadığınız mahallenin bölgenin ve şehrin sorunlarını çözecek veya çözemeyecek isimleri seçeceksiniz.

Kayseri için ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu seçimler sonrasında ülkemiz birlik ve beraberlik içerisinde huzurla yaşar. Demokrasinin en önemli ayağıdır sandık ve seçimler. İnsanlar kendilerini yönetecek değil, kendilerine hizmet edecek yöneticileri belirlerler.

Dediğimiz gibi.

Seçimler bizim, yani seçmenin demokratik haklarını kullandıkları günlerdir. Bu günlerde hepimiz sandık başına gidip, oylarımızı kullanıp, bu demokratik şölene katkı sunmamız gerekir. Aslında daha sonra “keşke şu adaya verseydim, böyle olmazdı” dememek için gidip oyumuzu kullanmalıyız.

Bu Türkiye için” var olma, yok olma” seçimi değil bir demokrasi şölenidir. Hepimiz hür irademizle gidip oylarımızı kullanacağız. Bizler bu ülkenin vatandaşları ve seçmeni olarak görevimizi yerine getirirken seçilecek olan isimlerde bize karşı sorumluluklarını oylatmış olacaklar.

Verdiğimiz oylar aynı zamanda başkan seçilecek isimlerin sorumluluklarını da imzalamış olacağız. Seçim bittikten sonra başkan seçilen isimler seçim sürecinde ortaya koydukları vaadlerini, projelerini hayata geçirmek için çabalayacaklar. Bizlerde takipçileri olacağız.

Seçim bitince bizim de seçilen isimlerinde görevleri bitmeyecek. Aksine yeni başlamış olacak. Başkan seçilen isimlerin görevlerini yapıp yapmadıklarını bilinçli vatandaşlar olarak takip edeceğiz. Yapmadıkları her çalışma için, kendi adıma söylüyorum bir “çentik” koyacağım. Yapılmayan her vaad veya yanlış yapılan her işin takipçisi olacağım.

Çünkü; bu seçimde birçok söz verildi. Birçok proje açıklandı. Bizde o’nların bu vaadlerine güvenip, inanıp, kanıp oy vermiş olacağız. Doğal olarak hesap sorma hakkımız olacak. Aslında bu hakkımız hep vardı ama bu seçim çok daha öne çıktı.

Sonuç olarak.

2019 yılında, ilk kez ittifaklarla birlikte bir seçim gerçekleştiriyoruz. Sıkıntılı sancılı süreçler yaşamış olabiliriz ama oldukça seviyeli bir süreçten bahsedebiliriz. Seçim gününe kadar inşallah hiçbir olumsuzluk yaşamayız.

Seçim gününe kadar bir daha yazı yazmayacağım için şimdiden herkese başarılar diliyorum. Huzur ve güven ortamında bir seçim geçirmemiz en büyük dileğim. İnşallah bugün olduğu gibi seçim günü ve sonrasında da bu ortamımız bozulmaz.

Ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olur inşallah.

Yazarın Diğer Yazıları