Levent ÇİL

HADİ SEÇİMLERİ YENİLEYELİM

Levent ÇİL

Yahu arkadaş… Seçimler yapıldı. Oylar sayıldı, itirazlar yapıldı ama biz hala seçimi konuşuyoruz. İstanbul seçimlerini konuşuyoruz. Ne İstanbulmuş ama sonuçları sayıp içinden çıkamadık bir türlü. Tabi ortaya konan sebepler, bahaneler ise tiyatro sahnesi gibi.

Küçükçekmeceye seçmen taşınmış.

Oylar yazılırken kaydırma yapılmış.

Oyları sayanlar FETÖcüymüş.

Oylar çalınmış.

Dış güçlermiş…

Miş… Miş..Miş…

Daha garip olanı, seçimlerden önce bir oyun hesabını yapanlar, bugün geldiğimiz noktada binlerce oyu yok sayacak duruma geldiler. 14 bin oyla seçim almanın kazanım olmadığını söyleyecek kadar tuhaf bir durum var ortada. Ama bu tuhaflıklar devam ettikçe, Millet ittifakı puan kazanıyor haberiniz olsun.

Hem de hiçbir şey yapmadan puan kazanıyorlar.

Çünkü Cumhur ittifakından seçimlerle ilgili yapılan değerlendirmeler insanlar tarafından komik bulunuyor. İnsanlar da bu nedenle yapılanları haksızlık olarak değerlendiriyor. Bizim insanımız mağdurun yanında yer almayı sever.

Geçmişte örnekleri çoktur.

Şimdi de sayın Devlet Bahçeli, İstanbul için seçimlerin yenilenebileceği tartışmasını ortaya attı. Hatta hukuki süreci değerlendirip 60 gün sonrasını işaret etti. Seçimler yenilenirse İstanbul için bir şey değişir mi bilemem.

Eski Başbakanımız Binali Yıldırım’ın oyları artar mı, artmamız mı?

Yoksa, eski Başbakana ve meclis başkanına karşı yarışan, hatta seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu’nun oyu artarmı? Sorusunun cevabı en kolay cevaplanacak sorulardan biri.

Evet, hükümet kanadı yani Cumhur ittifakının tarafları yaptıkları açıklamalarda İstanbul için seçimlerin yenilenebileceğini dillendiriyorlar. Gerekçeler yukarda saydığım gibi. Oysa seçimden bir gün önce Dünyanın en şeffaf ve güvenilir seçim organizasyonu bizdeydi.

 Öyle deniyordu. Seçim sonrası bu sistemin çökmüş olduğunu gördük. Öyle diyorlar..

İstanbul ile ilgili seçimlerin yenilenmesine yönelik ortaya atılan fikirlere katılmıyorum ben. Benim çok daha önemli teklifim olacak. Ben tüm Türkiye genelinde seçimlerin yenilenmesini öneriyorum. Bunun çok maliyetli olacağını düşünen varsa seçim le yatıp kalkmaktan, sandık dedikodusu yapmaktan daha az maliyeti olacaktır. Türkiye genelinde yenileyelim seçimleri. Hatta maliyetin önüne geçmek istiyorlarsa propaganda yasağı olsun. Kimse sokağa çıkmasın, adaylar 31 Mart öncesi yaptıkları seçim çalışmasından elde ettikleriyle katılsınlar seçimlere.

Bakalım kim kazanacak.

Biz seçim yapmaya, seçim sonuçları konuşmaya alıştık.

Hazır oy pusulaları mevcut. Üzerine biraz daha basar gideriz seçime. Oy sayımını da düzgün yaptık mı hepimiz rahatlarız. Neymiş öyle sadece İstanbul’da seçime gitmek. Tüm il ve ilçelerde yenileyelim seçimleri.

Yazarın Diğer Yazıları