Levent ÇİL

GÖREVİMİZİ YAPTIK

Levent ÇİL

Vatandaş olarak bir seçim daha sandıklara gittik. Olağanüstü bir durum olmazsa uzunca bir süre seçim için sandık başına gitmeyeceğiz. Ama burası Türkiye olduğu için çok net konuşamıyoruz. Her an yeni bir seçimle karşılaşabiliriz. Nasıl 24 Haziran’da sayın Bahçeli’nin çağrısı ile sandıkların başına gittiysek, yeni bir çağrı ile bakmışınız bir yıl sonra sandıklar konmuş ortaya.  Dediğim gibi belli olmaz. Burası Türkiye. Zaten öyle bir olasılık da uzun süredir dillendiriliyor. Belki bu süreci seçim sonuçları etkileyecektir.

Dün, hepimiz sandıklara giderek demokratik haklarımızı kullandık. Kullanırken herkes kendi değerleri çerçevesinde şehri ve ilçesini yönetecek isme ve partisine oy verdi.

Kimi, ekonomik göstergeleri dikkate alıp oyunu kullandı.

Kimi, genel başkanların hatırına verdi oyunu.

Kimi, ülkenin bekası için oy kullandı.

Bazıları, şehri yönetecek isimlerde değişim istediği için oy kullandı.

Bazılarımız, birazda başkalarının yönetmesi gerektiğini düşünerek oy kullandı.

Kimi, iyi hizmet aldığı için oy kullandı.

Kimi de yeterli bulmadı yapılan hizmeti.

Demokrasinin gereği hepimiz dün sandıklara gidip, yukarıda ifade ettiğim sebeplerden dolayı oylarımızı kullandık. Kayseri’de belki de ilk kez bu kadar farklı bir seçim oldu diye düşünüyorum. Oy kullanma esnasında ve sonrasında çevremdeki insanlarla konuşurken kime oy verdikleri konusunda net ifadeler alamadım.

Türkiye ilk kez ittifakla gidilen seçimlerde neler değişir bilemiyorum ama özellikle meclis üyeliklerinde çok farklı partilerden farklı isimlerin olabileceğini söylesem sanırım yanlış olmaz. Köşeyi yazarken seçim sonuçlarını şöyle bir kafamdan geçirdim. Çok fazla bir şey değişmeyeceğini düşünmekle birlikte taşra da bazı ilçelerin iktidarın elinden gidebileceği öngörüsüne vardım. Çünkü; ilçelerde seçimler çok değişik ve ailelerin etkisinde gerçekleşir. İttifaklarla birlikte, taşra ilçelerinde seçimlerin enterasan sonuçlar ortaya koyacağı kanaati oluştu bende.

Adaylar ve partiler. İttifak sürecinin başlaması ile birlikte, uzun bir maraton içerisine girdiler. Hem adaylık sürecinde hem de seçim çalışmaları sırasında çok yoruldular. Şüphesiz başarılı kampanya dönemi geçirenlerde oldu, hayal kırıklığı yaratanlarda. Seçimlerin sonucunda bazıları sevinecek bazıları üzülecek.

Kayseri  için şunu çok net ifade edebiliriz.

Seviyeli ve huzur içerisinde gerçekleşen bir seçim süreci yaşadık. Bu sürecin seçim sonunda da devam etmesi en büyük dileğimiz.

Hayırlı olsun…

Yazarın Diğer Yazıları