Levent ÇİL

CHP NEDEN BUNU YAPAR!..

Levent ÇİL

“Seçimlere şurada ne kaldı ki” dediğimiz günleri yaşıyoruz. Normalde partilerde tüm hesaplarını, tüm planlamasını yaptığı süreçteyiz. (Parti içi hesaplaşma değil, partinin veya ittifakın seçimi kazanması için olması gerekenden.)

Ne yazık ki CHP, bunu hiç yapamıyor.

Yapmıyor.

En kritik dönemlerde, en olmadık zamanlarda mutlaka bir “kargaşa” çıkarıyor. Daha önce bir çok kez CHP ile ilgili yazılar yazmıştım. Bu yazılarımda, yönetimlerin, (hem genel merkez, hem teşkilatların) herkesi kucaklayacak politikalar üretmesi gerektiğini, kırgınlıkları ortadan kaldıracak oluşumlar içerisinde olması gerektiğini vurgulamıştım.

Bunu sadece ben değil, hangi partiliye, hangi üyeye sorsanız böyle bir arzularının var olduğunu görürsünüz. Ama ne yazık ki bu yönde bir adım atılmadığı gibi, parti daha çok kutuplaşmalara, daha çok ayrışmalara doğru ilerliyor.

Kayseri’de yaşanan son gelişmeler bunu net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Ülke siyasetinin ittifaklarla yürütülmeye çalışıldığı bir süreçte, ana muhalefet partisi konumunda ki CHP hem genel merkez, hem teşkilatlarda sürekli bir kavga halinde. Hem de kendi partilileri ile. Bu nereye kadar gider, nasıl sonuçlanır kestirmek güç lakin bu süreçte yaşanan kırgınlıklar partiyi daha da aşağı çekiyor.

İnsanlar, oy verecek yeni bir parti ararken, yeni beklentiler içerisine girmişken dönüp baktıklarında gördükleri manzara , “sürekli kavga eden” bir CHP’den başka bir şey değil. Bu manzara karşısında gösterdikleri tepkiyi de sanırım hepimiz çok iyi biliyoruz.

Peki, bu kargaşanın sorumluları kim?

Hemen akabinde “bu tartışmalara kim dur diyecek?” sorusu geliyor akıllara.

CHP’de bu tartışmaları çıkaranların hep “bir noktaya gelmeyen insanlar “ olarak bildiğim kişilerin çıkardığını düşünürdüm. Görüyoruz ki, durum çok da öyle değil. Maalesef parti de bir kadro oluşmuş ve bu kadro sadece kendini veya kendine yakın isimleri bir noktaya getirmenin hesaplarını yapıyor gibi görünüyor.

İl başkanı sayın Ümit Özer’i severim, sayarım… Son zamanlarda, özellikle meclis üyeliklerinin hazırlanmasında gösterdiği tavırdan dolayı, ayrıca bu nedenle gösterilen tepkiler ve iddialar nedeniyle parti ve partinin belediye başkan adayı zor duruma düşmüştür.

Belediye Başkan adayı Dr. Sema Karaoğlu’nun bu konuda zaman zaman serzenişleri olduğunu biliyorum ama önceki gün yaptığı açıklama tam bir feryada dönüşmüştür. Sema hanım hem yalnız bırakıldığını, hem fikirlerinin alınmadığını söylemektedir.

Bu bir aday için belki de en zor durumdur.

Rakip partinin adayı ile mi uğraşacak, yoksa kendi parti içi meselelerle mi uğraşacak gerçekten zor bir durum. Belli ki yalnız bırakılıyor. Partili bile sayılmıyor Sema hanım.

İl Başkanı Ümit Özer ile ilgili zaman zaman bulunduğum ortamlarda aleyhte konuşmalara şahit olduğumda “eleştiri için erken olduğunu, haksızlık edilmemesi gerektiğini” söyleyen biri olarak, son yaşananlar açıkçası hoş olmadı.

Özellikle meclis üyeliği sıralamasında “herkesi kucaklayacağız” denen bir süreçte alevi kökenli adayların üzerinin çizildiği iddiaları çok yakışmadı.

Yazarın Diğer Yazıları