Levent ÇİL

BİR UZMAN DAHA ŞEHİT OLDU…

Levent ÇİL

Bu kaçıncı şehidimiz bilmiyorum.

Bu kaçıncı vatan evladı bilmiyorum.

Bundan sonra kaçıncısı bilmiyorum.

İnşallah son olur.

İnşallah hiçbir ana evladının acısını taşımak zorunda kalmaz. Hiçbir baba, evladının acısını yüreğine gömüp, "vatan sağ olsun" demek zorunda kalmaz. Hiçbir çocuk, "babam ne zaman gelecek?" sorusunu sormaz. Hiçbir kadın, çocuklarına üzüntüsünü belli etmemek için gizli gizli ağlamaz.

Ama bu söylediklerimizin hepsi olacak.

Çünkü; ülkemiz üzerinde birilerinin hep hesabı olmuştur. Bu hesaplarını görmek için maalesef çeşitli zamanlarda çeşitli terör örgütlerini de kullanıyorlar. Bunun en kanlısı PKK terör örgütüdür. En sinsi olanı ise FETÖ terör örgütü. FETÖ terör örgütünün halen canlı olduğunu, faaliyetlerini sürdürdüğünü geçen hafta Kayseri Emniyet müdürlüğünün yaptığı operasyonda öğrendik. Aktifler. Gözümüzün önünde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Halen birileri bunlara un, yağ ve şeker temin ediyor. Yani hayatta kalmaları için destek veriyor ne yazık ki.

Gelelim şehitlerimize.

Biraz önce ifade ettiğim gibi bu ülkede terörle mücadele şehitlerimiz elbette olacaktır. Hepsine bu vatanda yaşayanlar minnet borçludur. Bu minnet borcumuzu öyle kolay kolay ödeyemeyiz.

Hafta sonu bir şehidimiz daha oldu maalesef. Allah rahmet etsin. Yakınlarına sabır diliyorum. Yozgatlı şehidimiz. Ben sık sık bu satırlardan veya programlarda uzman erbaşların sorunlarının çözülmesi için konuyu gündeme getiriyorum. Bir kez daha getireceğim. Sürekli getireceğim. Çünkü; bu insanlar vatan sevgisi ile terörle mücadelenin en ön sırasında görev yaparken maalesef maddi ve manevi olarak beklentileri karşılık bulmuyor. Sıkıntılarının giderilmesi için adım atılması gerekirken adım atılmıyor.

Birçok şehidimiz gibi bu şehidimiz de uzman. Yani teröristlerle en çok karşı karşıya kalan askeri personel. Bu nedenle bu vatan evlatlarının sorunları çözüme kavuşturulmalı.

Hazır askeri sistemle ilgili yeni düzenlemeler de yapılıyorken. Bir an önce bu personelinde sorunları çözülmeli.

Yazarın Diğer Yazıları