Levent ÇİL

BEKA SORUNU VARSA!

Levent ÇİL

Son birkaç yıl çok fazla duymaya başladık. Beka Meselesini. “Beka sorunumuz var” denen her açıklamanın ardından terör örgütleri geldi aklımıza. Haksız da değiliz. Yıllardır, PKK terör örgütü dışardan aldıkları desteklerle canlarımıza kıydılar, insanları öldürdüler, askerimize, polisimize hatta öğretmenimize pusu kurdular.

Çok canımızı yaktılar…

Her seferinde “vatan sağ olsun” dedik.

Acımızı içimize gömdük.

Yüreğimizde ki ateşi dışarı vurmadık.

Hiçbir zaman ülkenin bu örgüt tarafından bölüneceğini düşünmedik. Sonunda öğrendik ki aslında bu terör örgütü başka bir terör örgütü ve mensupları tarafından korunmuş, kollanmış ve hatta kendisinin devlet içerisinde güç sahibi olması için bir maşa gibi görülmüş.

Geldiğimiz nokta itibarı ile PKK’nın FETÖ terör örgütünün bir maşası olduğu açıkça ortada. Hiçbir zaman PKK’nın kürtlere, kürt halkının haklarına yönelik amacının olmadığını gördük. FETÖ ve Bazı Avrupa ülkelerinin maşası olmaktan, yine PKK’nın ismini kullanarak siyaset yapanların hizmetinden öteye bir amacı yoktu. Olmadı.

Ülke olarak FETÖ terör örgütünün yapmış olduğu darbe girişimi, halkın bu darbe karşısında ki tavrı ve sonrasında yaşanan gelişmeler ile bunu daha net bir şekilde gördük. Fetö’nün devlet organlarından temizlenmesi ile birlikte PKK’ya yönelik operasyonlarda daha başarılı oldu.

Ama hiçbir zaman bu olaylara “Beka” sorunu olarak bakmadık.

Özellikle yerel seçimlere girilirken dilimize doladığımız “Beka” meselesinin içini çok boşaltıyoruz gibi görünüyor.

Eğer ülkede beka sorunu varsa bunu devletin çözmesini beklemek vatandaşın en doğal hakkı. Böyle bir sorun olduğunu ifade ederek insanları tedirgin etmek ise büyük bir günah ve bizim insanımıza haksızlık.

Eğer “beka meselesi” varsa ortada; FETÖ ile mücadele konusunda çok hassas davranacaksınız. Şüpheli kim olursa olsun adil yargılanması için çaba harcayacaksınız. FETÖ’nün sadece öğretmenlerden, hakim-savcılardan, polislerden, askerlerden memurlardan ve esnaflardan oluştuğunu düşünmeyeceksiniz.

FETÖ’nün siyasi kanadının neden ortaya çıkarılmadığını veya çıkarılamadığını söyleyeceksiniz.

Önce, Beka meselesinin ne olduğunu net bir şekilde ortaya koymamız gerekiyor.

Sonra, beka meselesinin ne zaman ortaya çıktığını ifade etmemiz gerekiyor.

Daha sonra, Beka meselesini nasıl çözmemiz gerektiğini söylememiz gerekiyor.

En sonun da ise, yerel seçimler bittiğinde beka meselesinin bitip-bitmeyeceğini açıklamamız gerekiyor.

Yazarın Diğer Yazıları