Levent ÇİL

AP SEÇİMLERİ VE KAYSERİ…

Levent ÇİL

Avrupa Parlementosu seçimleri 23-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Avrupa’da yaşayan  yurttaşlarımız bu seçimlerde oy kullanacaklar. “AP ile Kayseri’nin ne ilgisi var?” demeyin. Öncelikle ifade edelim bu Avrupa’da yaşayan Türkleri yakından ilgilendiriyor. O’nlar da bunun bilincinde ve farkında. Bu nedenle Türklerin oluşturduğu parti kurdular. BIG partisi. Genel Başkanı Kayseri’nin İncesu ilçesinden. Yönetiminde de Kayseri’den giden hemşehrilerimiz var. Amaçları Avrupa’da yaşayan Türklerin sorunlarını dile getirmek, bu sorunlara çözüm bulmak ve gurbette yaşayan insanların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapıp haklarını savunmak. Sadece Türklerin değil, tüm göçmenlerin sorunlarına eğilmek. Almanya’nın ilk göçmen partisini kuran isim Türk ve braz önce belittiğim gibi İncesulu. Hemşehrimiz, AP’ye girerek Türklerin ve göçmenlerin sorunlarına çare olmak için aday. Kendisi gibi çok sayıda Türk aday var. Yenilik ve Adalet Birliği Partisi’ni (BIG) kurdular. Yönetiminde birçok Kayserili isim var. O isimlerden biri İhsan Kılıç. Dün kendisi ile programda konuştum. İlginç rakamlar ve ilginç detaylardan bahsetti İhsan Kılıç.

“Avrupa’nın tamamında 40 milyon insan var. 150 bin oy alan aday parlementoya girecek. Eğer Avrupalı TürklerTürk kökenli adaylara oy verirse 50 ismi parlementoya sokabiliriz. Bizim hassasiyetlerimiz bilen. Bizim sorunlarımızı bilen isimler Avrupa Parlementosu’nagirdiğinde  hem Türkiye için hem yurt dışında yaşayanlar için önemli kararlar alabiliriz” dedi.

Sayın Kılıç’ın açıklamalarında şu cümleler dikkatimi çekti.

“Türkiye’yi AB’ye almayacaklar. Böyle bir beklenti içerisinde olamamak gerekir. Öyle bir beklentimiz yok. Bu nedenle bizim için bu seçimler çok önemli. Türklerin sorunlarını çözmek, Türkiye’ye bakışı değiştirmek için bizim bu parlementoda  sayımızın artması gerekiyor. Biz bu nedenle bu seçimleri önemsiyoruz” diyerek konunun önemine vurgu yaptı.

İhsan Kılıç söylediklerinde sonuna kadar haklı. Bizi AB’ye almayacaklar. AB’nin kapısında bekletip umut verecekler. Ve sonra da “bay bay” diyecekler. Bunun içindir ki bizim Parlementoya çok sayıda Türk sokmamız gerekir. Bu çerçevede Türkiye’de yaşayanlara önemli görevler düşüyor. Partilere, sivil toplum örgütlerine ve vatandaşlara önemli görevler düşüyor.

Her birimiz Almanya’da bulunan vatandaşlarımızı partililerimizi ve yakınlarımızı uyarmalıyız. Özellikle Kayserili hemşehrilerimize büyük görev düşüyor. Genel Başkanı Kayserili olan partiyi desteklemek gerekir.

 AP’de bir Kayserili olsa kötü mü olur!

Yazarın Diğer Yazıları