Dursun BERKOK

SEÇİM REKABETİNE İMAMOĞLU'NUN EŞİ DE KATILDI!

Dursun BERKOK

Ekrem İmamoğlu, İstanbul seçim rekabetinde bir farklılık yarattı. Projeleri, ufku, alışılmadık ölçüde nezaket ve güler yüzlülüğü gün geçtikçe belirginleşti ve etkili olmayı sürdürüyor. Rakibinin de kendisine ayak uydurması, seçimlerde özlenen nezih seviyeye doğru bir ilerleme kaydedilmesi olarak kabul edilebilir. Bu tarzın İmamoğlu’na seçim kazandırması halinde, kendisini bütün kampanyalarında kavga etmeye mecbur zanneden siyasilere de ders olabilir!

Bu arada Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu da, eşine destek amaçlı bir reklam projesinde yer aldı. Bence çok da başarılı olmuş.

Dilek İmamoğlu; İşletme üzerine Kadir Has Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmış, doktora çalışması devam ediyormuş. Modern Türk Kadını. İki erkek, bir kız çocuk annesi. Sosyal sorumluluk projelerinde zaten hep yer alıyormuş. Şimdi de eşinin seçim kampanyası kapsamında bir reklam filminde oynadı.

Çizdiği tip; samimi, mazbut bir anne, güler yüzlü bir eş, güven veren bir hanımefendi. Harika bir ses tonu, kusursuz bir hitap… Etkileyici. İzleyene; kardeşi, ablası, kızı konuşuyormuş hissi veriyor, çok başarılı. Reklam işinden ekmek yiyen modellere, dizilerden reklamlara atlayan oyunculara taş çıkartacak düzeyde doğal bir oyunculuk.

Sosyal medyada bazı densizler, AKP’nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’la Dilek İmamoğlu’nun fotoğraflarını yan yana getirerek kıyaslama yapıp, akıllarınca Semiha Yıldırım’ı aşağılamak istemişlerdi. İlk tepki Dilek İmamoğlu’ndan geldi. Dilek Hanım; “Bu tarz paylaşımların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Eğer bir aşağılama ya da güzelleme yaptıklarını sanıyorlarsa bilmeliler ki beni de aşağılıyorlar. Çünkü ben Sayın Semiha Yıldırım’ın fotoğrafına bakınca kendi annemi, kendi ablamı görüyorum. Onların tercihi de böyle. O yüzden bu paylaşımı hiç iyi niyetli bulmuyorum.”, dedi… Kutlanmaya değer, asil ve erdemli bir davranıştı!

Bu arada, Ekrem İmamoğlu, yeni Zelanda'da ölenler için, Eyüp Sultan’da hem mevlit okuttu, hem de çok doğal olarak, Kur'an-ı Kerim'den Yasin Suresi'ni okudu. İzleyen ve dinleyenlere, ‘bakın görün ben nasılda Kuran-ı Kerim okuyorum’, hissini uyandırmaya tenezzül etmeden, doğal ve tabii olarak yaptı Yasin okumasını… Samimiydi…

İmamoğlu’nu tanıdıkça kariyerindeki başarıların, anketlerde şaşırtan rakamlara ulaşmasının tesadüfî olmadığı anlaşılıyor.

31 Mart merakla beklenir oldu. Bekleyelim görelim… N’olacak…

Yazarın Diğer Yazıları