Dursun BERKOK

Filistin'de Nakba (Felaket)!

Dursun BERKOK

İsrail devletinin kurulduğu tarih olan 14 Mayıs'ı takip eden 15 Mayıs günü, Filistinliler için Nakba (Felaket) Günü olarak anılıyordu. Özellikle o anma gününe denk getirilerek ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs'e taşınması, Trump'un ABD'nin Kudüs'ü resmen İsrail'in başkenti olarak tanıması Nakba’nın 70. yılı anmalarını daha da önemli hale getirmişti. Bu yıl yapılan anma etkinliklerine İsrail’in müdahalesi çok sert oldu. Gazze'deki protestolarda katliam yaşandı. 58 Filistinli İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldü. 448'i gerçek mermiyle, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle 2 bin üzerinde Filistinli yaralandı.

O Filistinliler ki; 2015 yılında sözde Ermeni soykırımının 100. yılı münasebetiyle,  üzerinde Erivan'daki sözde soykırım anıtının resmi bulunan posta pulu bastırıp tedavüle koymuşlardı! En son “Zeytin Dalı” harekatımızda da, bu Filistinliler, TSK’nın, Afrin’e girmesine rıza göstermemişlerdi!

Onlar öyle densizlikler yaptılar diye, İsrail’in onlara uyguladığı soykırımı görmezlikten mi geleceğiz! Bu insanlık faciası karşısında, ‘üç maymunlar’ı mı oynayacağız? Elbette hayır! Asla!

Ne yazık ki, tarihi televizyon dizilerinden öğrenen, ‘Stratejik derinlik!’ safsatasını uygulanabilir proje yerine koyan, sonra da duvara toslayan bir hariciyemiz var! Türkiye için büyük şanssızlık! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümeti, Batılı Devletlerden, Kudüs’te, Gazze’de işlenen cinayetleri durdurması için İsrail’e, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımaktan vazgeçmesi için ABD’ye diplomatik girişimlerde bulunuyorlar, büyük kalabalıkları toplayarak miting yapmayla bu katliamı durduracaklarını zannediyorlar! Veya o görüntüyü vermeye çalışıyorlar.

Yanlış bir yol! Sonuç alınması imkânsız bir girişim!

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması, Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması, dünden bugüne alınmış fevri bir karar değildir! O elçiliğin taşınması 1095’te başlayan, Hıristiyan Avrupalıların, Müs­lümanlara karşı tertip ettikleri seferlerin sonuncusunun finalidir! O Kudüs ki, Müslümanların elinden çıktığında, o tarihte müttefikimiz olan Almanya o günü bayram olarak kutlamıştı! AKP Hükümetinin ve Erdoğan’ın Batılılardan Kudüs konusunda yardım talepleri, Gazze’de Müslümanları katleden Yahudileri el altından destekleyerek taraf olanlardan insaf talebi olmaktan öteye gitmez!

Gazze’de şehit edilen Müslümanlar, 923 yıldır aralıksız süren Haçlı Seferlerinin sonuncusunun kurbanlarıdır! O katliam, mitinglerle durdurulamaz! Çare en az onlar kadar güçlü olup, onların kullandığı yolu kullanarak adaleti getirmektir! Aksi halde, yapılan atraksiyonlarla, mitinglerle, kendinizi ve size oy vermesini istediğiniz hedef kitle seçmeninizi kandırırsınız!

Kandırabilirseniz!

Yazarın Diğer Yazıları