Üzen haber! İkisine de zam geliyor

Benzin ve motorinin litre fiyatlarına geçtiğimiz hafta yapılan zamların ardından ikisine birden bir zam daha geliyor. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Üzen haber! İkisine de zam geliyor

Kayseri’de araç sahiplerini yakından ilgilendiren akaryakıt ürünlerinden benzin ve motorinin litre fiyatlarına zam geliyor. Geçtiğimiz hafta 15 Mart Cuma gecesinden geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 10 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 1 lira 53 kuruş zam gelmişti.  Brent petrol ve döviz kurlarındaki yükseliş sebebiyle benzin ve motorinin litre fiyatlarına 5 gün içinde ikinci zam geliyor.

Üzen haber! İkisine de zam geliyor

Akaryakıt zammı ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Kayseri Bölge Başkanı İbrahim Polat tarafından haber merkezimize yapılan açıklamada şu ifadeler yer verdi: "Brent petrol ve döviz kurlarındaki artış sebebiyle benzin ve motorinin litre fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor. 21.03.2024 Perşembe gününden geçerli olmak üzere benzin grubunun litre fiyatına 1.34 TL, motorin grubunun litre fiyatına ise 1.11 TL fiyat artışı beklenmektedir" dedi.
Fiyatlar ise rafineri uzaklıkları ve kâr marjlarına göre; bayiler, iller ve ilçeler arasında farklılık gösterebiliyor.

Brent petrol nedir?

Kuzey Denizi'nden 1960 yıllarında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol fiyatı 86.70 Dolar’dan işlem görüyor.