Talas Belediyesi'nden ilk harç

Talas Belediyesi tarafından Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yenilen Menekşe Sitesi'nin ilk harcı atıldı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Talas Belediyesi'nden ilk harç
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Talas Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesi kapsamında Mevlana Mahallesi’nde yenilen Menekşe Sitesi için temel atma töreni düzenlendi. Temel Atma Törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ile hak sahibi vatandaşlar katıldı.

Talas Belediyesi'nden ilk harç

Törende konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yaşanan deprem olaylarının ardından kentsel dönüşümün önem ve hız kazandığını ifade eden Yalçın, dirençli binaların kentsel dönüşüm ile mümkün olduğunu ifade etti. Hükümetin desteği ile vatandaşların dairelerine karşılık daire aldıklarını belirten Yalçın, ‘Talas özelinde konuşacak olursak son 5 yıl içerisinde bir milyon metrekareyi kapsayan 41 farklı alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirdik.

Talas Belediyesi'nden ilk harç
Burada 2 bin 303 riskli konutun yıkımı gerçekleşti. Buna karşılık 3 bin 290 konut ve 343 iş yeri yapıldı. Ve hak sahiplerine teslim edildi. Bundan yaklaşık 10 gün önce de Harman Mahallesi 62 Evlerde 65  hak sahibine anahtarını teslim ettik. Şimdi bugün bu alanda yapacağımız kentsel dönüşüm projesi mevcut haliyle on bloktan oluşuyordu. 60 bağımsız bölümü vardı. Söz konusu burası yani Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi. Hak sahiplerinden yüzde 100 muvafakat alınarak işlem başladı. İhale yaptık.’ Başkan Yalçın, konutların 24 ayda tamamlanacağını ifade etti. 
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Sibel Livdumlu ise konuşmasında Talas Belediyesi’nin kentsel dönüşüm konusunda öncülük ettiğini belirterek, ‘Vatandaşlarımız kentsel dönüşüm kanununun 6 bin 306 Sayılı Kanun’un kendilerine ne kadar büyük haklar tanıdığını ve devlet imkanlarıyla kendi evlerini sağlıklı güvenilir bir hale getirerek oturma ve yaşamlarını sürdürmeleri için ne kadar önemli olduğunu gördüler.’  Livdumlu, 2013 yılından bugüne kentsel dönüşüp projeleri kapsamında Kayseri’de 74 milyon lira kira yardımının yapıldığını da sözlerine ekledi. 
“Kayseri modeli ya da zaman zaman Haseki modeli diye nitelendirilen, belediyeciliğe mührünü vuran bir anlayış içerisinde yıllardır bu şehre hizmet ediliyor’ diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yapılanı tümden yok sayma mantığı içinde olanların olduğunu ifade ederek, ‘Ben daha iyisini yapacağım diyebilirsin. Ben daha fazlasını yapacağım diyebilirsin. Ama yapılanı görmemezlikten gelmek insaf ehli için herhalde doğru olmasa gerek diye düşünüyorum’ diye konuştu.