Sudan Başkan çıktı!

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Develi'de bulunan tarihi Keyşin havuzunda Develili gençler ile bir araya geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Sudan Başkan çıktı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Develi'de bulunan tarihi keyşin havuzunda Develili gençler ile bir araya geldi. 

Başkan Cabbar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı videolu paylaşımla havuza olan ilgiyi gözler önüne serdi. Başkan yaptığı paylaşımda: 'Develi’de yaşayan herkesin ayrı bir hatırasının olduğu, Keyşin havuzunda gençlerle bir araya gelerek eski günleri yâd ettik.' ifadelerine yer verdi.

Başkan Cabbar yüzüyor!

400 yıllık tarihi olan, Erciyes’in kar ve buzullarından gelen suyla doğal bir havuz olan Keyşin Havuzu Develi’nin en önemli tabi güzelliklerinden biri olarak biliniyor.

Başkan Cabbar yüzüyor!

Yüzyıllardır kayaların arasından aynı debiyle çıkmaya devam eden soğuk bir su kaynağının beslediği Keyşin Havuzu, sürekli su sirkülasyonu sayesinde doğal olarak temiz kalıyor.

Başkan Cabbar yüzüyor!

Asırlar boyu Develililerin yüzmeyi öğrendiği yegâne adres olan Keyşin havuzunda kayalardan havuza atlamak ise gençlerin sıklıkla yaptığı bir gösteri. Bahçe sulamasında da kullanılan Havuz suyu aynı zamanda içilebilir olduğu biliniyor. Develililerin serinlemek için uğrak yeri olan Keyşin havuzu, yüzyıllardır misafirlerini dost sıcaklığıyla karşılamaya devam ediyor.