O bölgede yine deprem!

Geçtiğimiz günlerde Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'den de hissedilmişti. Tokat bugün bir kez daha sallandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

O bölgede yine deprem!

Geçtiğimiz günlerde Tokat’ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş deprem Kayseri başta olmak üzere, Amasya, Sivas, Çorum ve Yozgat’tan da hissedilmişti. Küçük sarsıntıların devam ettiği Tokat’ta vatandaşların endişeleri sürerken depreme ilişkin açıklamalar peş peşe gelmişti. 

O bölgede yine deprem!

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen, Tokat depremine ilişkin, “Tokat ili Turhal ilçesinde Turhal Fayının doğu ucunda bağımsız bir deprem olmuştur. Bu bölgede Almus Fayının güneyinde 7,1 ve KAF üzerinde Tokat (Erbaa) da 7,0 Mw  büyüklüğündeki depremde 3 bin kişi ölmüştür. Turhal Fayında 7 ve üzeri deprem beklentisi yoktur.” açıklamalarda bulunmuştu. 

O bölgede yine deprem!

Tokat bugün sabah saatlerinde bir kez daha sallandı. Yine merkezüssü Sulusaray olan depremin büyüklüğü Kandilli Rasathanesi tarafından 3.4 olarak kayıtlara geçti. Yerin 5 kilometre derinliğinde olan deprem vatandaşları korkuttu. Depreme ilişkin uzmanlardan ise bir açıklama gelmedi.