Şok iddia: Akay gözaltına alındı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, düzenlediği basın toplantısında Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay'a yeni sorular yöneltti. Keskin, Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi tarafından hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Şok iddia: Akay gözaltına alındı mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, il binasında basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının başında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan Keskin, Kayseri Şeker Fabrikası’yla ilgili düzenledikleri basın toplantısının ardından kıyametin koptuğu belirtti.  Akay’ın soruları yanıtlamak yerine konuyu şahsileştirerek, kendisini hedef aldığını ifade eden Keskin,  “Yanında çalışanları meydana dökerek açıklama yapmaya çalışmak; üç beş kişinin eline çelenk vererek partimize getirmek; telefon numaramı bazılarına ulaştırarak beni tehdit etmeler, hakaret etmeler yaşadık. Ama bu bizim geri adım atacağı anlamına gelmez. Bu Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanının sindireceği anlamına gelmez. Biz burada çiftçilerin hakkını savunuyoruz” dedi. 
Belgesiz konuşmadığını ifade eden Keskin, müfettiş raporlarının da kendi iddialarını doğruladığını belirterek, basın açıklaması sonrası istifasını isteyen Akay’a “Savcılığa suç duyurusunda bulunur. Peki şu anda beni istifaya davet eden bunun iftira olduğunu söyleyenler acaba istifayı düşünecekler mi? Ve arkadaşlar ben dediğim gibi Şeker’le ilgili olabilecek olumsuzlukları sırf şekerin ve çiftçinin lehine olması anlamında mücadele ettiğini söylemiştim Ben bir iki soru daha sormak istiyorum. O sorulara yanıt alamadık ve müfettiş raporu bizi de onayladı. Suç duyurusunda bulundu. Dava açılıp açılmadığını da bilemiyoruz. Bunu da takipçisi olacağız” diye seslendi. 

'Göz altına alındı mı?'
FETÖ’den göz altına alındı mı?
Akay’ın yanıtlaması gereken başka sorular olduğunu belirten Keskin, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Peki beyefendiye sormak lazım. 15 Temmuz hain darbesinden sonra gözaltına alındı mı, alınmadı mı? Ayrıca yine 15 Temmuz hain darbesinden sonra FETÖ'yle ilgili hakkında kaç tane dava açıldı? Kaç tanesi daha devam etmekte? Devam etmekle? Beyefendi bir de bunu da açıklasın.”

'Göz altına alındı mı?'
Kimlerin ses kaydı var?
İnternet ortamında yayılan ve Hüseyin Akay’a ait olduğu belirtilen ses kayıtlarını da gündeme taşıyan Keskin, bu ses kayıtlarının ahlaki olmadığını belirterek, “2 kişi arasında geçen ses kaydından rahatsızlık duyanlar savcılığa suç duyurusunda bulundular mı? Bildiğim kadarıyla o 2 kişiden birisi bunun basına yansıması ve nasıl ses kaydı alındı diye savcılığa suç duyurusunda bulundu. Peki, ikinci kişi bu ses kaydıyla ilgili, mağdur ya, savcılığa suç duyurusunda bulundu mu? Bulunmadı mı? Ve daha da kötüsü. Bu ses kaydını kim aldı? Neden aldı? Niçin aldı? Ve başkalarında ses kayıtları var mı acaba? Acaba başkaları da ses kayıtları var mı? Evet, bazı güçleri arkanıza almış olabilirsiniz. Dokunulmaz, hissedebilirsiniz. Olabilir. Günün konjonktürüne göre güçlü birine sırtınızı yaslamış olabilirsiniz. Ama güzel hak deyimleri var. Böbürlenme padişahım diyor senden büyük Allah var diyor Evet Allah rahman ve rahimdir. Esirgeyici ve bağışlayıcıdır. Ama Allah aynı zamanda adaletli ve adildir. Herkesin hesabı varsa Allah'ın da hesabı vardır. Ve Allah kul hakkını da hiçbir zaman affetmez. Madem açık ve şeffafsınız. Sorduğum bu sorularla ilgili bir zarara uğrattığı için çiftçiden özür dilemeli. İki, bu sorduğum sorularla ilgili belgesiyle birlikte açıklamalı ve dediğim gibi ben çiftçinin hakkını korumak adına veya Kayserili vatandaşlarımızın kim olursa olsun hakkını korumak için bildiğimden geri adım atmam. İnanmadığım bir şeyi söylemem. Belediyeye dayalı olmayan bir şeyi konuşmam. Ve hiç kimseye de iftira atmam…”