Şimşek ve Kayseri'nin tanıdığı o isim görev alacak mı?

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamaları sonrası kamuoyunda Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminin başına geçeceği iddiaları güçleniyor. Şimşek'e yakın olan Kayseri'nin tanıdığı isme de önemli bir göreve gelebilir.

Şimşek ve  Kayseri'nin tanıdığı o isim görev alacak mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetiminin başına geçebileceğine yönelik beklentiler, Şimşek’e yakın olan Kayseri’nin tanıdığı bir ismin de etkin bir göreve gelebileceği ihtimalini getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim kalın’ın, “ isim kompozisyonu her şekilde olabilir yeni millette karşılığı olan Türkiye 100 yılına yakışır genç dinamik bir kabine kuracağını cumhurbaşkanımız söylemişti Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi önümüzdeki günlerde daha da şekillenir kabinede olur olmaz ama Mehmet bey bizim ekonomi politikamıza katkı vermeye devam edecek.” açıklamalarının ardından kamuoyunda, “Ekonomi yönetiminin başına Mehmet Şimşek mi geçecek?” sorusunu akıllara getirdi.

Aslen Batman'ın Gercüş ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Şimşek’in etkin bir göreve gelmesi halinde Mehmet Şimşek’in Batman Gercüş’ten hemşehrisi olan, çocukluk yıllarından beridir tanıdığı Kayseri Valiliği de yapan Şehmus Günaydın’ın da etkin bir göreve gelebileceği düşünülüyor.

Şehmus Günaydın, 12 Mayıs 2022'de T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile mülkiye başmüfettişliği görevine alınmıştı.

Mehmet Şimşek’in Şehmus Günaydın ile yakınlığı bilinirken, Günaydın ilk Valilik görevine Kastamonu’da başladığında Mehmet Şimşek, “Mutluyum Batman'dan ilk kez bir vali çıktı. 

Sn Şehmus Günaydın'ı kutlar, Kastamonu valiliği görevinde başarılar dilerim.” şeklinde açılma yapmıştı.

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR

Mehmet Şimşek, Türk ekonomist ve siyasetçidir. Daha önce Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967 tarihinde Batman'da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman'da tamamlamıştır. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamlamıştır. Lisansüstü eğitimini ise İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde yapmıştır. Ayrıca doktora derecesini ise John Hopkins Üniversitesi'nde almıştır.

Mehmet Şimşek Türkiye'de Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.