Sendika temsilcisinden şok iddia: Baskın yaparak, bizi tehdit ettiler!

Sendika temsilcisinden şok iddia: Baskın yaparak, bizi tehdit ettiler!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türk-İş'e bağlı Belediye İş Sendikası Kayseri İl Temsilcisi Soner Salcanlıer, belediye çalışanları ile görüştükleri sırada HAK İŞ Sendikası İl Başkanı Serhat Çelik tarafından tehdit edildiklerini öne sürerek, “Can güvenliğimizin kalmadığını bir kez daha gördük. Bunların gözleri dönmüş. Karşılaştığımız manzara karşısında şok olduk” açıklaması yaptı.  Belediye başkanlarına da çağrıda bulunan Salcanlıer, “Çıkın deyin ki, sendikal hak işçinin Anayasal hakkıdır. İsteyen istediği sendikaya üye olabilir’ Müdürleri, amirleri uyarsınlar. Bakalım o zaman masa kurup, ayağına yönlendirilen işçilerin kaç tanesi Hizmet-İş Sendikası sendikada kalkacak” dedi.

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası Kayseri İl Temsilcisi Soner Salcanlıer, düşündüren bir iddiayı gündeme taşıdı. Melikgazi Belediyesi bünyesinde görev yapan çalışanlarla Belsin’de yaptıkları toplantı sırasında baskına uğradıklarını öne süren Salcanlıer, bu duruma tepki gösterdi. HAK İŞ Sendikası İl Başkanı Serhat Çelik’in yaptıkları toplantıya baskın yaptığını iddia eden Salcanlıer,  yaptıkları toplantıya müdahale edilmesine isyan ederek, “Toplantı yaptığımız esnada baskın yapıp, işçi kardeşlerimizin hür iradesiyle sendika seçme hakkına müdahale etmişlerdir” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI: MÜDAHALE EDİLMESİN BAKALIM KAÇ KİŞİ O SENDİKADA KALACAK?

Salcanlıer,  şunları söyledi, “Daha önce Belediye-İş Sendikası Mali Genel Sekreterimiz Bayram Öskan beyi tehdit eden zihniyet,  Kayseri’nin İncesu ilçesinde Belediyede çalışan işçilerin sorunlarını, sıkıntılarını dinlemek için toplantı yapmakta olan Bölge Sekreterimiz Sinan Abbasoğlu ile beni tehdit etmiştir. Can güvenliğimizin kalmadığını bir kez daha gördük. Bunların gözleri dönmüş. Karşılaştığımız manzara karşısında bizi şok etmeye devam ediyorlar. Daha öncede Melikgazi Belediyesi’nde çalışan işçi arkadaşlarımızla Belsin büyük parkta yaptığımız toplantı esnasında baskın yapıp, işçi kardeşlerimizin hür iradesiyle sendika seçme hakkına müdahale etmişlerdi. Bütün belediye başkanlarını kendi emir eri gibi kullanan bu zihniyet, çamur at izi kalsın anlayışı ile hareket ediyor. Bizim gitmiş olduğumuz belediyelerde demokrasi var, özgür irade var. Başkanlarımız sağ duyulu. İşçinin özgür iradesi ve isteyen istediği sendikaya üye olabilir demesiyle bizim önümüz açılıyor zaten. İşçi kardeşlerimizin  yüzde 90’ı kendi evleri gibi gördükleri Belediye-İş sendikasını tercih ediyor. Bütün Belediye Başkanlarına çağrımdır; bir genelge yayınlayın. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi,  Talas, Kocasinan ve diğer bütün belediyelerde başkanlarımız çıksın desinler ki, ‘Sendikal hak işçinin Anayasal hakkıdır. İsteyen istediği sendikaya üye olabilir’ desinler. Müdürleri, amirleri uyarsınlar. Bakalım o zaman masa kurup, ayağına yönlendirilen işçilerin kaç tanesi Hizmet-İş Sendikası sendikada kalkacak. Bütün belediye başkanlarına çağrımdır. Haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır”