Şehit Yasin İke'nin adına Şampiyona düzenlendi

Şehit Yasin İke'nin adına Şampiyona düzenlendi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2016 yılında, Vodafone Arena’da Beşiktaş – Bursaspor müsabakası sonucu bomba yüklü bir aracın çevik kuvvet noktasında patlatılması sonucu şehit olan Kayserili polis memuru Yasin İke adına Atatürk Spor Salonu’nda teakwondo turnuvası düzenlendi. Ümitler kategorisindeki sporcuların mücadele ettiği turnuvaya yaklaşık 50 sporcu katıldı.

Kayseri Taekwaondo İl Temsilci Ömer Özuzun, “Yasin İke kardeşimiz memleketi, bayrağı, milleti için can vermiş eski bir taekwondocu. Bu turnuvadaki asıl amacımız vatanı için şehit olmuş kardeşimizi unutmamak, unutturmamaktır. Bu yüzden bu turnuvaya Şehit Yasin İke Taekwondo Şampiyonası, adını verdik. Şehidimizi saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz. Son olarak bu organizasyonu düzenlememizde büyük emeği geçen, bizi kırmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik beyefendiye de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Şehit’in annesi, babası ve abisinin de katıldığı organizasyonda, müsabakalara kısa bir ara verilerek, şehit polis memuru Yasin İke için Kuran-ı Kerim okundu. Kuran- Kerim tilafeti sırasında şehidin ailesi gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Yasin İke’nin babası Üzeyir İke, “Çok üzüntülüyüz, çok özlüyoruz, unutamıyoruz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu. Göz yaşlarına engel olamayan acılı anne Yeter İke ise, “Dayanamıyorum, Allah’ım onu cennet mekanına kavuştursun. Dünya’da rüyamda bir kez ona kavuşsam başka bir şey istemiyorum” dedi.

Şehit abisi olmak hem gurur verici hem de çok acı diyen Adem İke, “ Kardeşimi düşündüğünüz için, onu hatırladığınız için, adını yaşatmaya çalıştığınız için hepinizden Allah razı olsun.” Diyerek sözlerine son verdi. Şehit İke’nin yeğeni Hayrunnisa ise, “Şehit olmadan onu son bir kez görmek isterdim” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Aileye Kayseri Taekwondo İl Temsilciği tarafından plaket armağan edildi. Müsabakalar sonucunda dereceye giren sporculara madalyalarını şehidin annesi ve babası takdim etti. Şampiyona sporcular ve ailenin toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.