Seçilemediler!

Seçilemediler!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’den,  Ankara’ya genel başkan olma umudu ile gidenler umduklarını bulamadı. Türk Eğitim Sen Genel Başkanlığına aday olan Ali İhsan Öztürk ile Türk Büro Sen Genel Başkanlığına aday olan Muammer Öner seçilemedi ve rakiplerine kaybetti.

 Ankara’da 24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılan Türk Eğitim-Sen 6’ıncı Olağan Merkez Genel Kurul toplantısında sendika genel başkan yardımcılarından olan Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Talip Geylan, 225 oy alarak Türk Eğitim-Sen’in genel başkanlığına seçildi.

 “DELEGENİN YÜZDE 25’İNİN OYUNU ALDIK”

 Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un aday olmadığı genel kurulda 2 aday genel başkanlık için yarıştı. Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ile İsmail Koncuk’un desteklediği Talip Geylan arasında geçen seçimde delegelerin oylarının büyük kısmını alan Geylan sendikanın yeni genel başkanı oldu.

Öztürk, kaybettiği seçim sonrasında “73 yürekli adama selam olsun” dedi. Öztürk ayrıca, “Üyenin yüzde 75’înin, delegenin yüzde 25’inin oyunu aldık, teşekkürler” ifadelerini de kullandı.

 ÖNER DE KAYBETTİ

 Türk Büro-Sen’in 6’ıncı Olağan Genel Kurulu da 24-25 Şubat 2018 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi.  Fahrettin Yokuş’un aday olmadığı genel kurulda “Türk Büro-Sen Gönüllüleri Hareketi” ile yola çıkan Türk Büro-Sen Kayseri Şube Başkanı Muammer Öner ile Sendikanın Genel Başkan Yardımcılarından Osman Eksert’in listeleri yarıştı. Çarşaf listeli yarışta Öner grubu 110, Eksert ise 140 oy aldı. Böylece Osman Eksert sendikanın yeni genel başkan seçildi.

 “KAYSERİ’DE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

 Türk Büro Sen Kayseri Şube Başkanı Öner, “Yarışa girdik ve sonuçta seçimin sonucu belli oldu. Biz seçilen arkadaşları tebrik ettik ve Kayseri’ye döndük. Bundan sonra da yine Kayseri’de mücadelemizi sendikamızı çatısı altında sürdüreceğiz” şeklinde konuştu. Ortaya çıkan bu tablo sonucunda Kayseri’den, Ankara’ya genel başkan olma umudu ile gidenler umduklarını bulamadı.

Haber: Cafer ZENGİN