Sahabiye İçin Karar Çıktı

Sahabiye İçin Karar Çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sahabiye Projesi ile ilgili konuştu. Dünya Ticaret Merkezi’nde kurulan Ramazan Sokağı’nda Olay Türk TV’ye konuk olan Büyükkılıç, proje ile ilgili Bakanlığın dilekçeye cevap verdiğini söyledi. Büyükkılıç, “Ankara’dan karar geldi ve fiyat artırımı yok şu aşamada. Daha sonra çıkarsa bilmiyorum. 6 aylık süre artırımı verilmiş” dedi.

Ödemeler konusunda sıkıntı yaşamadıklarını da ifade eden Büyükkılıç, projeyi yürüten firmaya seslenerek, “Şeriatın kestiği parmak acımaz. İnşallah en kısa zamanda bitirirler” diye konuştu. Diğer yandan Büyükkılıç, Meclis’ten 120 Milyon kredi yetkisinin çıkması ile ilgili de, “Bu süreçleri hızlandırmak için bu kararı aldık. Şu an 25 Milyon civarında kullandık.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan Sokağı’nda Olay Türk TV’nin canlı yayınına katıldı. ‘Sansürsüz Ramazan Özel’ programında televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın sorularını yanıtlayan Büyükkılıç, ilerleyen süreçte Kayseri’yi festivaller şehri yapmak istediklerini dile getirdi.

ÜLKÜ OCAKLARINA YER KONUSU!

Büyükkılıç, Ülkü Ocakları’na Cumhuriyet Mahallesi’nde tahsis edecekleri yer ile ilgili de konuşarak, “Ülkü Ocakları için hazırladığımız yeri Meclis’ten karar almak üzere gerekli çalışmayı yapacağız. Ben takip edemedim, kopukluk olduysa telafi edeRİZ. Oranın  zemin ve bodrumları için de Halıcıların bir talebi vardı. Açık arttırma yapacakları yer konusunda. Orayla ilgili gerekli çalışmayı yapacağız” dedi. Büyükkılıç, programda sorulan soru üzerine Kayseri Üniversitesi kampus alanı için de arayışların sürdüğünü dile getirdi. Kamuoyunda merak edilen Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili de açıklama yapan Büyükkılıç, çarşıcı açıklamalar yaptı. Büyükkılıç, firmanın başvurusu ile birlikte verilen dilekçeye cevabın geldiğini belirtti.

“ŞERİATIN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ”

Bakanlıktan fiyat artırımı değil süre ile ilgili bir karar çıktığını anlatan Büyükkılıç, şunları söyledi, “Ankara’dan karar geldi. Fiyat artırımı yok. Süre artırımı verilmiş 6 aylık. O şekliyle onaylanarak geldi. Fiyat farkı şu aşamada yok. Daha sonra çıkarsa bilmiyorum. Ben firmayla görüşmedim ama İMAR A.Ş.’den Serdar Altuntuğ, görüşmüş ve firma yetkilileri bugün, yarın başlayacaklarını söylemiş. Onlar da verdikleri dilekçenin cevabını bekliyorlardı. Biz aslında daha önce işe başlayın bir şey olursa biz destek vereceğimizi söyledik. Şeriatın kestiği parmak acımaz. İnşallah en kısa zamanda bitirirler. 3 yıllık bir süreleri vardı, 6 aylık bir süre uzatma kararı alındı. O manada Ankara’dan gelen karar sıkıntı oluşturacak karar değil. Bizim borcumuz yok, sorunumuz yok. Hak edişlerini de vereceğim. Maliyet açısından daha fazla bir mağduriyet oluşmasın diye. Ne kadar çabuk yaparsa o kadar çabuk parasını ödeyeceğim.”

“MECLİS’TEN KREDİ YETKİSİ ALDIK, 25 MİLYONU HARCADIK, SIKINTI YOK”

“Aslında süre uzatımına gerek yoktu” diyen Büyükkılıç, “Meclis’ten bu konuda kredi için de yetkiyi aldık. Şu an 25 Milyon civarında kullandık. Günlük borçların ödenmesini amacıyla aldık. Sıkıntı yok süreci hızlandırmış olduk. Yakın zamanda ihaleye çıkacağımız yerler var. Böylece açıklarımızı kapatırız diye umuyoruz.” şeklinde konuştu.

“YENİ PROJEDE KAT SAYISI DÜŞECEK”

Başkan Memduh Büyükkılıç, ikinci etap konusunda da çalışmalara başladıklarını ifade ederek, yeni yapılacak yapılarda kat sayısının düşürüleceğini de söyledi. Büyükkılıç, “2’inci etap ihalesi için talimat verdim, kat karşılığı yapacağız. Risk varsa, kazanç varsa paylaşılsın. Bakanlığın tavsiyeleri doğrultusunda  katlarda düşüş söz konusu olacak.  Mevcut değil, yeni yapılacak  konusunda hak sahipleri ile görüşüyoruz. Birkaç kat düşürülecek. Biz kendi dairelerimizden fedakarlık yapıyoruz. Vatandaşı mağdur etmiyoruz. 3-4 kat civarında olacak. Kendi dairelerimizden fedakarlık yapıyoruz. Azatlığımız daireler belediyenin cebinden gidiyor, vatandaşa hakları aynen vermiş olacağız, kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Yeter ki firma hak edişleri yapacak hale gelsin. Biz de en kısa zamanda daireleri vatandaşlara teslim edelim.” diye konuştu. Haber: Cafer ZENGİN