Rüşvet iddialarına da konu olan davada son gelişme!

Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu ile iş insanı Ekrem Sarar'ı karşı karşıya getiren davada Danıştay kararını verdi. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bülteninde… 

Rüşvet iddialarına da konu olan davada son gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu’nun iş insanı Ekrem Sarar’ın sahibi olduğu arsayla ilgili plan tadilatına karşı Melikgazi ve Büyükşehir Belediyeleri aleyhine açtığı davada son olarak Danıştay’a taşınmıştı.

Söz konusu olayda; Gültepe Mahallesi Köşk Medresesi yanında konut alanı olarak planlı arsa yanı başında bulunan tarihi Köşk Medresesi’nin koruma alanı sınırına denk geldiği için park alanı olarak planlandı. Bu planla sonrası kaybedilen inşaat alanı bitişiğinde bulunan başka bir konut alanına eklendi. Bunun sonucunda ortaya çıkan yeşil alan ihtiyacı da revizyon kapsamına alınarak Millet Parkı alanından karşılanacak şekilde yeniden planlandı. Bu sürecin ardından Adnan Kenanoğlu, haksız kazanç iddiasıyla, plan değişikliğinin iptali için dava açtı. Yerel mahkeme Kenanoğlu’nun talebi doğrultusunda karar verirken; Ekrem Sarar’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve Melikgazi Belediyesi konuyu bir üst mahkemeye taşıdı. 

İtiriza yönünde Kayseri 2. İdare Mahkemesi’ne yaptığı itiraz 12/10/2021 Tarihinde kabul edilmiş Melikgazi Belediye Meclisi ile Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu plan değişikliği kararı iptal edildi. İptal kararına yapılan itirazın ardından; Ekrem Sarar ve arsa sahiplerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ve Melikgazi Belediyesi, kararı üst mahkemeye taşıdı. Üst mahkemenin aleyhte karar vermesinin ardından Kenanoğlu, bu kez konuyu Danıştay’a taşıdı. Rüşvet iddialarına da konu olan davada son gelişme!Beraberinde birçok tartışmanın yaşandığı konuyla ilgili olarak Danıştay, geçtiğimiz günlerde nihai kararını açıkladı. Danıştay Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin kararını onayarak, imar değişikliğine tescillemiş oldu. Rüşvet iddialarına da konu olan davada son gelişme!2022/2090 Esas ve 2023/5952 Sayılı Kararı ile Danıştay Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararının “bozulmasını gerektirecek bir sebep bulunmadığı” gerekçesiyle onanmasına karar verdi…  İşadamı Ekrem Sarar, kararı sosyal medyadan “Adnan Kenanoğlu’nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Melikgazi Belediyesi ve Şahsıma açmış olduğu dava Danıştay tarafından REDDEDİLMİŞTİR” ifadeleriyle paylaştı.

Kenanoğlu'nun konuyu yargıya taşımasının ardından, Kenanoğlu'na ait olduğu öne sürülen bir ses kaydı yayınlanarak, rüşvet istediği iddia edilmişti. İddiaların konu şantaj gerekçesiyle yargıya taşınmış, yapılan yargılama sonucu Kenanoğlu, beraat etmişti.