Paşayeva Kayseri'den ne istemişti?

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Azerbaycan Millî Meclisi milletvekili Ganire Paşayeva 2016 yılında konferans vermek için Kayseri'ye gelmiş ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'i ziyaretinde 'içimizdeki bir ukte' diye tabir ettiği isteğini açıklamıştı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Paşayeva Kayseri'den ne istemişti?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Azerbaycan Millî Meclisi milletvekili Ganire Paşayeva 2016 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etmiş ve bazı isteklerde bulunmuştu. 

Konferans vermek üzere 2016 yılında Kayseri'ye gelen Paşayeva'ya ziyaretinde İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş'un yanısıra Yazar İmdat Avşar da eşlik etmişti. Azerbaycan Millî Meclisi milletvekili Ganire Paşayeva 2016 yılındaki ziyaretinde içindeki ukte olarak tabir ettiği Kayseri’den istediği neydi?Paşayeva Kayseri'den ne istemişti?Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Başkan Mustafa Çelik'e hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, "Kayseri bizim çok sevdiğimiz, değer verdiğimiz bir bölge. Siz de buraya başkan seçildiniz. Hem sizin için hem de Kayseri için hayırlı olsun. Azerbaycan'daki kardeşlerinizden de sizlere çok selam ve sevgi getirdik. Bu kardeşleriniz, Azerbaycan'dan bir şehir ile Kayseri'nin 'Kardeşleşmesini' istiyorlar. Türkiye'den birçok şehir ile kardeşliğimiz olan şehirlerimiz var ama Kayseri ile kardeşliğimizin olmaması içimizde bir ukte. Bunun mutlaka gerçekleşmesini istiyoruz ve bunun yanısıra bu kardeşliğin simgesi olacak bir Azerbaycan Parkı yapılmasını arzu ediyoruz" dedi.Paşayeva Kayseri'den ne istemişti?
İki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da iyiye gittiğine vurgu yapan Milletvekili Paşayeva, bölgesel ilişkilerin de gelişmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Sizin başkanlığınızda, içerisinde işadamlarının, sivil toplum temsilcilerinin, kültür adamlarının ve basının olduğu bir heyeti en kısa zamanda ülkemize bekliyoruz" diye sözlerini tamamladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de konuşmasında Azerbaycan ile Türkiye'nin etle tırnak gibi ayrılmaz bir parça olduğuna işaret ederek, "Bir araya gelerek ilişkileri geliştirmek bizim boynumuzun borcu. Hem ekonomik anlamda hem de sosyal-kültürel anlamda bir arada olmalıyız. Bahsettiğiniz park konusu da gayet mantıklı ve makul. Biz burada Azerbaycan temalı bir park yapalım ve kardeşliğimizi de o parkın içerisinde yaşatalım. Sadece levhasına Azerbaycan yazmak yerine Azerbaycan'ı anlatan, hissettiren birşeyleri de içerisine koyalım" dedi.