ORAN dosyası savcıda

ORAN dosyası savcıda
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Vali Süleyman Kamçı, Ortaanadolu Kalkınma Ajansı’nda (ORAN) Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ ile ilgili Ajansa Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan dosyanın Cumhuriyet Savcılığı’nda olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, ORAN’da FETÖ dosyasını hazırlayarak savcılığa intikal ettiren mevcut Genel Sekreter hakkında da bir takım iddialar olduğunu belirterek, 2Bakanlık onun hakkında da soruşturma başlattı” dedi.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in daveti üzerine Erciyes’in 3 bin 400 metrelik zirvesinde gazetecilerle kahvaltılı bir toplantıda bir araya gelen Vali Süleyman Kamçı, 15 Temmuz darbe gecesi ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Vali Kamçı, FETÖ ile mücadele konusunda siyasetçilerden ya de herhangi birinden en ufak bir rica olmadığını ve olamayacağını söyledi.

SİYASELERLE İLGİLİ DE FETÖ KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILIYOR

Bir gazetecinin “FETÖ’cü oldukları şüphesiyle gözaltına alınan ya da tutuklananlar için Kayserili siyasilerin sizlere baskı yaptığı iddiaları konuşuluyor ne diyorsunuz?” şeklindeki sorusuna cevap veren Kamçı, “Böyle bir şey yok bugüne kadar bana bir tek siyasi isim dahi bırakın baskıyı ricacı bile olmadı. Olamaz da  zaten, nasıl olacak ki , düşünsenize.” dedi. Vali Kamçı, siyasileri de içine alan bir çalışmanın halen devam ettiğini, gözaltına alınan eski il başkanı olduğunu, arama kararı çıkarılan eski milletvekili olduğunu, tutuklanan belediye başkanı bulunduğunu hatırlattı.

KILI KRIK YARIYORUZ

Devletin bu süreçte intikam duygusuyla hareket etmediğini, aksine kılı kırk yararak kanunlara riayet ederek hareket ettiğini belirten Vali Kamçı, “En ufak bir suçu varsa kim olursa olsun gereği yapılır ama intikam duygusuyla değil. Devlet intikamla hareket etmez. Kimse birine kızdığı için hareket etmez ”dedi.

ORAN’DA FETÖ DOSYASI VALİ’NİN ÖNÜNDE Mİ?

Gazeteci İlter Sağırsoy’un “ ORAN Kalkınma Ajansı’nda FETÖ soruşturması kapsamında yapılan bir idari soruşturma dosyasının sizin masanızda olduğu söyleniyor. Bu konuda yapılmış yeni bir soruşturma var mı?“ şeklindeki sorusuna cevap veren Kamçı, “Benim masamda bu konuda bekleyen eski ya da yeni bir dosya yok. Önceden yapılmış bir soruşturma var, bu ORAN Kalkınma Ajansı ile ilgili, malum konuda. Bununla ilgili dosya savcılıkta, orada işlem görecek. Yani o bahsettiğiniz FETÖ’cülerle ilgili iddialara ilişkin eskiden yapılmış olan soruşturma dosyası şimdi savcılıkta. Şimdiki dönemde ORAN’da hibe talebinde bulunan firmaların listesi önümde var, kimlere proje desteği verileceği konusunda elbette ki FETÖ konusunda da gerekli inceleme yapılıp ona göre hareket edilecektir” dedi.

ÇELİK : “MEVCUT GENEL SEKRETER İÇİN DE İDDİALAR VAR”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, Vali Süleyman Kamçı’nın ORAN Kalkınma Ajansı’na ilişkin soruya verdiği yanıtın ardından kısa bir açıklama yaptı.

Kendisinin de ORAN Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu hatırlatan Başkan Çelik, “Şimdiki Oran Genel Sekreteri hakkında da çok değişik iddialar var, Bakanlık bu konuda kendisiyle ilgili soruşturma başlattı. Onun hakkında bir soruşturma yapılıyor şu anda” dedi.

Gazeteci İlter Sağırsoy’un “Amerika’da kurduğu bir dernek konusu size de yansıdı mı?” sorusuna Çelik, “konunun detaylarına girmek istemiyorum, devam eden bir soruşturma var” demekle yetindi.

 VALİLİK ÇALIŞANLARI NEDEN TUTUKLANDI

Gazetecilerin sorularını cevaplamaya devam eden Vali Kamçı, Valilik’te gözaltına alınan ve tutuklanan 5 personelin neden tutuklandığı yolundaki soruya da, “neden tutuklandıklarını sormadım, yargılama sürecinde ortaya çıkacaktır.” Şeklinde cevap verdi.