Nergis: Anadili konuşmanın eleştirilmesi ne insani ne de hukuki olabilir!

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, 'Anadilde konuşmanın yazmanın, insanların kültürlerine sahip çıkabilmesinin önündeki engellerin kaldırıldığı kültürel mozaiklerin zenginliğimiz olduğu defaatle dile getirilirken, hepsinden öte kavmi necip bir milletin, bu ülke için Türkçe bilmeden canını verirken şimdi kendi Anadilini konuşmasının eleştirilmesi elbette ne insani ne de hukuki olabilir' dedi.

Nergis: Anadili konuşmanın eleştirilmesi ne insani ne de hukuki olabilir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, bir belediye otobüsü yolculuğu esnasında telefonda annesi ile  Çerkezce konuştuğu için bir gencin “ırkçı bir saldırıya” maruz kaldığı belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Nergis: Anadili konuşmanın eleştirilmesi ne insani ne de hukuki olabilir!Kendisi de Çerkes olan Milletvekili Hülya Nergis, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:  Şehrimizde toplu taşıma aracında yaşanan olayda dile gelen, ırkçı söylemler, uygunsuz tavırlar, bütün hemşehrilerim gibi beni de son derece üzmüştür.  Anadilde konuşmanın yazmanın, insanların kültürlerine sahip çıkabilmesinin önündeki engellerin kaldırıldığı kültürel mozaiklerin zenginliğimiz olduğu defaatle dile getirilirken, hepsinden öte kavmi necip bir milletin, bu ülke için Türkçe bilmeden canını verirken şimdi kendi Anadilini konuşmasının eleştirilmesi elbette ne insani ne de hukuki olabilir. 
Demokrasi ve Milli Birlik Günü arefesinde zuhur eden olay karşısında kendine yakışır tavır takınan gençlerimize teşekkür ediyor, hiçbir hemşerimin hukuk dışında hiçbir yola tevessül etmemesi gerektiğini hatırlatıyor, beraberliğimizi sabote etmeye yönelik provokasyonlara itibar edilmemesi hususunda hassasiyet gösterilmesini rica eder, konunun takipçisi olacağımızı siz değerli hemşehrimiz ile paylaşmak isterim.

Nergis: Anadili konuşmanın eleştirilmesi ne insani ne de hukuki olabilir!
KAYSERİ BİRLEŞİK KAFKASYA DERNEĞİ: TÜRKİYEMİZ İÇİNDE TABİİ OLARAK ANADİLİNİ DE KONUŞACAKTIR
Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği yönetimi de yaptığı açıklamada, “Kayseri’de belediye otobüsünde Annesi ile Anadilinde konuşan gence karşı  anlamsız nefretini çirkin bir şekilde ifade eden, dengesiz bir şahsın fevri hareketlerini ve ifadelerini büyük bir üzüntüyle sosyal medyada izledik. Anaların, doğurduğu evladı ile konuştuğu dil olan Anadilini konuşmak en temel haktır. Soydaşlarımıza yapılan bu çirkin davranışa gençlerimizin edep ile cevap veren asil tavrı ile sergiledikleri duruş takdire şayandır. 
Çirkin saldırıda bulunan şahsın yaptıkları ve söylediklerini  kabullenemeyiz. 
Türkiye’de yaşayan Çerkesler her Türk vatandaşı gibi Türkiye devletinin birinci sınıf vatandaşıdır. 
Çerkesler Devletimiz için nasıl şehit veriyorsa Anadolu’da Anadilini okuma ve konuşma hakkı tanıyan Türkiyemiz içinde tabii olarak Anadilini de konuşacaktır. Güzel Türkçeyi konuşamayan ve çirkinlikler sergileyen şahsı kınıyor, Kayseri Birleşik Kafkasya Derneği olarak konuyu yakinen takip edeceğimizi  ifade etmek istiyoruz. 

Nergis: Anadili konuşmanın eleştirilmesi ne insani ne de hukuki olabilir!
KAFKAS DERNEĞİ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI!
Diğer yandan konuyla ilgili olarak Kayseri Kafkas Derneği de açıklama yaptı. Açıklamada, “13.07.2022 tarihinde yaşanan ve Kamuoyunca da bilinen hadise ile ilgili olarak, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatılmıştır. Olayın mağduru ilk olarak Kayseri Kafkas Derneği’ne başvurarak süreçle ilgili özel durumları da aktarmış ve olayın başından beri mağdur ile iletişimde olunmuştur. Bu hadiseye sebebiyet veren türde bir düşünce ve zihniyetin kabul edilemez olduğu açıktır” denildi. 

Nergis: Anadili konuşmanın eleştirilmesi ne insani ne de hukuki olabilir!