'MECLİS ÜYESİYİM, HAKKIM VAR, KİM BU 103 KİŞİ?'

'MECLİS ÜYESİYİM, HAKKIM VAR, KİM BU  103 KİŞİ?'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Özer,  tartışmalı villa parseli ihalesi ile ilgili olarak dikkat eken bir girişimde daha bulundu.

Kurulan Kayseri Bağları Kooperatifinin 106 üyesi bulunurken, bu kooperatife ek olarak bireysel dahil olan ve 221 hissenin 115’ini alan 103 kişinin kimler olduğunun kamuoyu tarafından merak edildiğini belirten Özer, bu konuda sözlü yanıt alamayınca, bu kez de Büyükşehir’e yazılı olarak başvurdu.

SÖZLÜ İSTEĞE YANIT VERİLMEYİNCE , YAZILI TALEPTE BULUNDU

“Parseller, kamu malı ve ciddi iddialar var. Eğer bu isimler açıklanmazsa şeffaflıktan bahsedilemez” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özer, dilekçeyle Belediyeye başvuru yaptı. Meclis üyesi olarak hakkı olduğunu ve bilgi edinmek istediğini dile getiren Özer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına sunduğu dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: Belediyemiz tarafından ihale yapılarak, 2020 yılı mart ayında satılan, ilk etapta bir kooperatifin satın aldığı Talas ilçesinde bulunan 221 villalık arsaların satışının onandığı encümen kararlarının, gerek ilk satış gerekse son düzeltme ile 103 kişinin de muhatap olarak isimlerinin anıldığı encümen kararlarının 11.08.2020 tarihinde belediyemiz genel sekreterinden sözlü olarak istememe rağmen tarafıma verilemeyeceği söylenmiştir. Meclis üyelerinin bu kararlara ulaşamayacağı ve encümen kararlarının meclis üyelerine verilmesinin hukuk dışı olduğu vurgulanmıştır. Buna istinaden, hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla, meclis üyesi olduğum ve buna hakkım olduğu için, yukarıda adı geçen belgelerin, biran evvel aslının aynıdır kaşeli ve ıslak imzalı olarak tarafıma ulaştırılmasını rica ederim. Verilmemesi durumunda sebebinin tarafıma yazılı olarak gönderilmesini saygılarımla rica ederim.” 

İŞTE O BAŞVURU