Kılıçdaroğlu Arık'a adaylık teklif etti mi, etmedi mi?

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, önceki dönem CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'a Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının teklif edilip edilmediğini Olay Türk TV'de yayınlanan Yüz Yüze programında cevapladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kılıçdaroğlu Arık'a adaylık teklif etti mi, etmedi mi?

Önceki gün akşam Olay Türk TV’de yayınlanan Gazeteci Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan’ın hazırlayıp sunduğu Yüz Yüze programının konuğu CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin oldu. 
Gazeteci Osman Çiftci, Kayseri kamuoyunda  konuşulan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdoğlu’nun önceki dönem milletvekili Çetin Arık’a Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif ettiği yönündeki iddiaları Keskin’e sordu.  Arık’a adaylık teklifinin yapılmadığını öne süren Keskin, “Kayseri'de seçim öncesi (parti içi seçimler) Cumhuriyet Meydanında megafon aldı konuşma yaptı, seçim sonrası gitti Özgür Özel ile birlikte saf tuttu" dedi.

Kılıçdaroğlu Arık'a adaylık teklif etti mi, etmedi mi?

Gazeteci Cem Atakan'ın bu iddiaları Genel Başkan ile görüşüp görüşmediği yönündeki soruyu da yanıtlayan Keskin,  “Direkt genel başkan ile görüşmedim ama genel başkan yardımcıları genel başkan ile görüşen danışmanlar ile görüştüm bizde parti terbiyesi geleneği göreneği yazılı kuralların önündedir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kayseri'deki temsilcisi il başkanıdır. Dışarıdaki protokolde milletvekili ön tarafta olur parti içinde il başkanı genel başkanı temsil ettiğinden dolayı il başkanı olur. Örneğin Kayseri'de 3 tane milletvekili var hangisine göre şekillendireceksiniz il başkanına göre, o yüzden Genel Başkanımız Kayseri için söylemiyorum 81 il için söylüyorum hiçbir zaman örgütün fikrini almadan bireysel bir karar vermez nettir. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı çok naif ve kibar bir insandır.  ‘Daha önce Muharrem İnce'ye imza verdi şimdi Özgür Özel'in yanında yer aldı buna rağmen genel başkan niye görüşüyor?’ Genel Başkan çok naif bir insan kendisiyle görüşmek isteyen herkesle görüşür, yani şunu yapmıyor sen beni eleştirdin imza verdin demez çok naif bir insandır herkesle görüşür” dedi.

Kılıçdaroğlu Arık'a adaylık teklif etti mi, etmedi mi?

Atakan’ın 14 Mayıs seçimleri öncesi, Kayseri Cumhuriyet Meydanında yapılan mitingde Kılıçdaroğlu’nun Çetin Arık’ı bakan yardımcısı olarak düşündüğü yönündeki açıklamasının hatırlatması ve bunun siyasi bir manevra olup olmadığı yönündeki sorusunu da yanıtlayan Keskin, “Örneğin kurultaya yönelik bir çalışma yapılacak. Kayseri'de 21 tane kurultay delegesi var, 21 tane kurultay delegesini Çetin Arık’ın belirlemiş olsaydı siyasi bir manevra diyebilirdik. Ama öyle bir durum yok. Şu an Çetin Arık'ın 20 tane kurultay delegesinden bir tanesini etkileyecek gücü kalmadı. Bir önceki kurultay delegelerinden 5 kişiyi yan yana getiremediler, o dönemde de sıkıntı yaşadılar. O yüzden siyasi bir manevra değil siyasi bir nezakettir genel başkanımıza kimseye büyükşehir belediye adaylığı teklifi yoktur.”