Kenanoğlu'dan sokak müzisyenlerine destek

Melikgazi Belediye Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, Kayseri'ye eğitim öğretimini tamamlamak için gelen öğrencilere destek olunması gerektiğini söyleyerek, sokak sanatçılarının faaliyetlerine izin verilmesini istedi. Detaylar Kayseri Olay'ın, Kayseri haberinde.

Kenanoğlu'dan sokak müzisyenlerine destek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri, öğrenci kapasitesi ile Türkiye’nin sayılı şehirleri arasında yer alıyor. İğneden ipliğe gelen zamlar, toplumun tüm kesimleri gibi öğrencileri zorluyor. Öğrencilerin bu duruma dikkat çeken Melikgazi Belediyesi Meclis Üyesi Adnan Kenanoğlu, Kayseri’nin öğrenci şehri olması için adımlar atılmasını istedi.  

“Üniversiteli, liseli gençlere destek olmalıyız. 1,5 milyon nüfusu olan ilimizde gençler harçlıklarını çıkarmak için şehrin işlek cadde ve sokaklarında müzik dinletisi yapmak, resim çizmek gibi faaliyetlerine engel olunmamalı” diyen Kenanoğlu, belediyeleri göreve çağırdı. Kenanoğlu, “Üniversitelerimiz derece ve sıralama olarak Türkiye’nin önde gelen okulları ancak barınma ev kiralamada en çok sorun yaşayan illerin başında geliyor. Öğrenciler için fakülte kampüsleri harici öğrencilere özel yeme-içme mekanlarını belediyelerimiz ile önümüzdeki seçimler sonrası mutlaka hayata geçirilmeli.” ifadelerini kullandı. 

Esnafların öğrenci tutumuna da dikkat çeken Kenanoğlu, “Esnaflarımız mutlak suretle her iş kolunda yeterli indirimleri yapmalı. Mezun olan öğrenciler ilimizden ayrılırken Kayseri öğrenci şehri dedirtmeliyiz.” diye konuştu. 

Şahit olduğu bir olayı da aktaran Kenanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediye zabıtalarımız emniyet güçlerimiz elbette görevlerini yapıyorlar. Bugün bir gitar çalan gencimizi kibar bir dille bulunduğu yeri terk etmesini istediler (şahit olduğum bir olay) ve kale içerisindeki Sanatçılar Sokağına gitmesini söylediler. Allah aşkına kale içerisindeki Sanatçılar Sokağını bu şehirde kaç kişi ziyaret etti. Kıyıda köşede kimsenin olmadığı geçmediği yerde bu çocuklar kime müzik çalıp söyleyecek. Çarşıda seyyar satıcılara engel olmaya evet. Kilosu 200 liraya Kelek ve İncir satanlara engel olmaya evet. Muska satan aileleri rahatsız eden sadece Gurbetçi sezonu ilimize gelen din simsarlarına engel olmaya evet. Çarşı dilenci kaynıyor onları engellemeye evet. Öğrencileri üzmeye ağlatmaya hayır.”