Kayserispor'dan yumruk açıklaması

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının bitiş düdüğünün ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın, hakem Halil Umut Meler'e yumruk atması sonrasında üst üste kınama mesajları geliyor. Kayserispor da bu çirkin saldırıyı kınadı. Detaylar Kayseri Haberimizde...

Kayserispor'dan yumruk açıklaması

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın, hakem Halil Umut Meler'e yumruk atarak saldırması tepkileri de beraberinde getirdi. 

Kayserispor'dan yumruk açıklaması
Kayserispor’dan yapılan açıklamada, ‘Trendyol Süper Ligin 15. hafta müsabakaları olan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor müsabakalarının bitişiyle birlikte, karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yönelik saldırıyı ve üzücü büyük olayları bir endişeyle takip ettik. Halkımızın tüm kesimleri tarafından izlenen bir müsabakada adaleti tesis üzere görevli kamu görevlisine saldırıda bulunmanın bütün dayanaklardan yoksun olduğunu belirtmek istiyoruz. Sporun temel değerlerine zarar veren ve futbolun ruhunu yansıtan bu saldırıyı güçlü bir şekilde kınıyor, Halil Umut Meler'e ve hakem camiasına geçmiş olsun, bizi iletiyoruz.’ İfadeleri kullanıldı. 

Kayserispor'dan yumruk açıklaması

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, 'Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun diliyorummi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor gücüyle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz.' ifadeleriyle saldırıyı kınadı.