Kayserili Solak Yeniden Başkan!

Kayserili Solak Yeniden Başkan!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Haber iş Sendikası 13’üncü olağan genel kurulu yapıldı. Yapılan genel kurulda aynı zamanda Kayserili olan Veli Solak bir kez daha sendikanın başkanlığına seçildi. Yapılan seçimde Veli Solak 136 oy alırken rakibi Mehmet Sait Derin ise 78 oy aldı. Genel kurulda 5 oy ise geçersiz sayıldı.

 SIKINTILI SÜREÇTE HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

 Genel kurulda konuşan Solak, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Tebrikleri de genel kurul salonunda kabul eden Solak, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelen gayretin fazlasını göstereceğiz. Ülkemizin sıkıntılı sürecinde ülkenin bir ferdi,  vatandaşı olarak üzerimize düşeni yapmalıyız” dedi.

 

“ ÖNCE BİZİM İŞSİZİMİZE, VATANDAŞIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

 

 “Ülkemizde bizim işsizlerimiz yetmiyormuş gibi, kayıt dışımız yetmiyormuş gibi bir de Suriyeli, Afganistanlı ve diğer yabancı arkadaşlar geldi” diyen Solak, Kayseri’de Suriyeli bir sarrafın CHP Milletvekili Çetin Arık’ın, “Türk işçi çalıştırıyor musunuz?” sorusuna “Ben yabancı işçi çalıştırmıyorum” şeklinde verdiği cevabı hatırlattı.

 Türkiye Haber İş Sendikası’nın 13’üncü Genel Kurulu Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde yapıldı.

 

Kayserili Genel Başkan Veli Solak, yeniden sendikanın genel başkanı seçildi. Yapılan seçimde Veli Solak 136 oy alırken rakibi Mehmet Sait Derin ise 78 oy aldı. Genel kurulda 5 oy ise geçersiz sayıldı.

“ASLA AYRIŞTIRMAYACAĞIZ”

Genel kurulda konuşan Türkiye Haber İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Tebrikleri de genel kurul salonunda kabul eden Solak, “Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelen gayretin fazlasını göstereceğiz. Ülkemizin sıkıntılı sürecinde ülkenin bir ferdi,  vatandaşı olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. İş yerimizde, özel hayatımızda, evimizde, sokakta, mahallede her neredeyse herkes bu ülke için elinden geleni yapmalı. Bu sendikaya üye herkes bizim kardeşimiz kimseyi ayrıştırmıyoruz. Bu teşkilat aidat ödeyen herkes bizim kardeşimiz” diye konuştu.

“DÜNYA GÖRÜŞÜMÜZ FARKLI OLABİLİR AMA KUMAŞIMIZ AYNI, ÇÜNKÜ BİZ İŞÇİYİZ”

”Ülkemizin sıkıntılı sürecinde toplu sözleşme yaptıklarını” ifade eden Solak, seçim öncesi konuşmasında ise  “Genel kurulumuz hayırlı olsun. Biz hiçbir zaman hukuksuz bir iş yapmadık. Biz biriz. Bizim hepimizin kumaşı aynı dünya görüşümüz farklı olabilir ama kumaşımız aynı, çünkü biz işçiyiz” dedi.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Solak, “Ülkemizde vergi ile ilgili sıkıntı var, adil bir vergi kesimi yok” diye konuştu.

SOLAK’TAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA: ÖNCE BİZİM İŞSİZİMİZ

Konuşmasında mülteci sorununa da değinen Solak, “Ülkemizde bizim işsizlerimiz yetmiyormuş gibi, kayıt dışımız yetmiyormuş gibi bir de Suriyeli, Afganistanlı ve diğer yabancı arkadaşlar geldi” dedi.

Kayseri’de Suriyeli bir sarrafın bir süre önce CHP Milletvekili Çetin Arık’ın, “Türk işçi çalıştırıyor musunuz?” sorusuna “Ben yabancı işçi çalıştırmıyorum” şeklinde verdiği cevabı hatırlatan Solak, şunları söyledi: “Bu noktada önce bizim işsizimiz, bizim kayıt dışı olan vatandaşımız düşünülmeli. Hükümet bunlara bakmalı. Suriyeli iş yeri açıyor vergi ödemiyor, üniversiteye gidiyor sınava girmiyor. Buradan hükümete sesleniyoruz, önce bizim vatandaşımız. Tabi ihtiyacı olana yardım edelim ama bizim vatandaşımıza öncelik verelim” dedi.

“CUMHURİYET’E GÖZ KOYANIN GÖZÜNÜ OYARIZ”

Genel kurulda katılımcılara seslenen Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, birlik mesajı verdi ve “Bu vatanı ölümüne savunacağız” dedi. Kavlak, “Türk-İş olarak Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkacağız. Demokrasimize sahip çıkacağız. Tek kalsak da Cumhuriyetimize ve değerlerine göz koyanın gözünü oyacağız” şeklinde konuştu.

“15 YILDIR AÇTIKLARI, BACASI TÜTEN TEK FABRİKA YOK”

CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, konuşmasında AK Parti hükümetini eleştirdi ve ülkenin değerlerinin satılıp yerine yenilerinin konmadığını savundu.

Taşeron konusunda hükümetin vatandaşları oyaladığını öne süren Akkaya, ayrıca AK Parti hükümetinin 15 yıl boyunca tek kişinin çalıştığı, bacası türen bir fabrika açmadığını da iddia etti.

 

“ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALMAYACAĞIZ DEDİLER AMA ALDILAR”

MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu da hükümete tepki göstererek, “Asgari ücretten vergi almayacak dediler ama vergi aldılar. İşçi güvenliği yasasını da 2020’ye ertelediler” ifadelerini kullandı.

KAYSERİLİLER’DEN SOLAK’A TEBRİK

Diğer yandan Kayseri’den bazı isimlerde Ankara’da, Solak’ı tebrik etti. Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, İş adamları; Mehmet Özet, Aziz Çevik, 38 Kent TV ve Kayseri Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci, Ziraat Bankası İncesu Müdürü Mehmet Anadut  ile Pınarbaşı’nın Solaklar Köyü sakinleri de Solak’ı tebrik eden isimler arasında yer aldı.

38 Kent TV’de Türkiye Haber iş Sendikası 13’üncü olağan genel kurulunu Ankara’dan canlı yayınla izleyicilerine aktardı. Haber: Cafer ZENGİN