Kayseri'de su fiyatlarında flaş gelişme!

Kayseri'de su fiyatlarında indirime mi gidildi? Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, su fiyatları ile ilgili yaptığı açıklama ile dikkat çekti. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haber bülteninde.

Kayseri'de su fiyatlarında flaş gelişme!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Büyükşehir Belediyesi yeni yılın ilk meclis toplantısında aldığı kararla su zammı konusunda dikkat çeken bir adım atmıştı. Gündem maddeleri içerisinde yer almamasın rağmen su zammı konusu Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç tarafından gündeme getirilmişti. 

Kayseri su fiyatlarında fiyat flaş gelişme!

Su fiyatları 1 yıl sabitlenmişti

Başkan Büyükkılıç, su zammına ilişkin Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi’ni (TÜFE) 1 yıllığına sabitlediğini söylerken fiyatlarda artış yapılmayacağını ifade etmişti. 

Kayseri su fiyatlarında fiyat flaş gelişme!

Su fiyatlarına indirim geliyor

Büyükkılıç’tan su faturalarına ilişkin müjde niteliğinde bir açıklama daha yaptı. Cuma namazının ardından açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, su fiyatlarına yüzde 20 indirim uygulayacaklarını aktardı. 

Su fiyatlarının herkesi ilgilendiren bir konu olduğunu paylaşan Büyükkılıç, “Su fiyatlarını 1 sene sabitlemiştik. Bu defa bir adım daha atıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyemizin Şubat ayı meclisinde su paralarını yüzde 20 daha indiriyoruz. Zaten sabitlemiştik, şimdi de indirim yapıyoruz. 500 milyon TL daha gitti, bu insanlara feda olsun” diye konuştu.

Kayseri su fiyatlarında fiyat flaş gelişme!

Diğer yandan son dönemde vatandaşlar su faturalarının elektrik faturalarını geçtiğini ifade ederek bu konuda şikayetlerini dile getirmeleri dikkat çekiyordu.