Kayseri bunu konuşuyor: AK Parti'de 3 ya da 4 belediye başkanı değişiyor!

AK Parti cephesinde bugün gözler Ankara'ya çevrildi. AK Parti'nin il yönetimi ve mevcut Belediye Başkanları Ankara'da Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Peki Ankara'da hava nasıldı? Belediye Başkan adaylıkları konusunda değişim olacak mı? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri bunu konuşuyor: AK Parti'de 3 ya da 4 belediye başkanı değişiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri'de bugün hareketli saatler yaşandı. Partide gözler bugün Ankara'daydı. AK Parti'nin il yönetimi ve mevcut Belediye Başkanları Ankara'da Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda partinin Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Buluşmada AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de yer aldı. Yine dikkat çeken bir diğer isim Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz oldu. İl Başkanı Fatih Üzüm'ün yanı sıra ilçe belediye başkanlarının, AK Parti Kayseri Milletvekillerinin de katıldığı ve 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere yönelik görüş alışverişinde bulunulan toplantı da konuşulanlar merak konusu oldu.

Adaylıklar da değişim olacak mı?

Peki partide belediye başkan adaylıkları konusunda bir değişim olacak mı? Hangi mevcut Başkanlar yeniden aday gösteirlecek? MHP ile ittifak aynı çerçevede mi ilerleyecek? Merkezde bir değişim olacak mı? Ankara'dan, parti kulislerinden yansıyan bilgilere göre özellikle AK Parti'de merkezde bir sürpriz beklenmiyor.

AK Parti'de 3 ya da 4 belediye başkanı değişiyor!

Merkezde değişim beklentisi yok

Parti kulislerinden edinilen bilgiye göre, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç başta olmak üzere Kocasinan, Talas ve Melikgazi'de bir değişim olmayacak ve mevcut isimler, yerel seçimlerde yeniden aday gösterilecek.

AK Parti'de 3 ya da 4 belediye başkanı değişiyor!

İlçelerde 3 ya da 4  isim değişecek!

Dananın kuyruğunun kopacağı yerler ise kırsal ilçeler olacak. Zira bu yönde adaylıklar konusunda değişim ufukta. Partiye yakın isimler Ankara'daki Kayseri zirvesinde bu yönde emarelerin de gün yüzüne çıktığını belirtiyor. Yani AK Parti'de mevcut ilçe belediye başkanlarından 3 ya da 4 tanesi 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmeyecek. Bu görüş partide ağır basmaya başladı. Ancak şu an için bu ilçelerin hangileri olacağı ve hangi başkanların yeniden aday gösterilmeyecekleri sır gibi saklanıyor. Aralık ayı sonu gibi bu konunun da netleşmesi bekleniyor.  

AK Parti'de 3 ya da 4 belediye başkanı değişiyor!

İttifak ortağı MHP aynı ilçelerde adaylarını çıkaracak?

Diğer yandan merak edilen bir diğer konuda ittifak ortağı MHP.  Bu konuda da bir değişimin olması beklenmiyor. MHP'nin de Kayseri'de mevcut ilçelerde yani Pınarbaşı, Özvatan, Sarıoğlan ve Sarız'da yine adaylarını ittifak kapsamında göstermesi bekleniyor. MHP'nin merkez ilçe talebinin bu seçimde de karşılık bulmayacağı AK Parti kulislerinden yansıyan bilgiler arasında. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın Kayseri'de MHP'nin adaylık başvurularına yönelik olarak yaptığı "Umut ederim kırılmazlar, üzülmezler" açıklamasının perde arkasında da bu durumun yattığı ifade ediliyor. 

AK Parti'de 3 ya da 4 belediye başkanı değişiyor!