İş fırsatı: 8 bin kişi alınacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı'na 8 bin işçi alınacağını ve alımların mülakat ile değil kura ile belirleneceğini açıkladı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

İş fırsatı: 8 bin kişi alınacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İş fırsatı: 8 bin kişi alınacak

Bir gazetecinin, Sağlık Bakanlığına yapılacak işçi alımlarının hangi aşamada olduğunu sorması üzerine Koca, "İŞKUR'a yapılan başvurular arasından kura ile 8 bin işçi alımı yapacağız. Çok kısa süre içerisinde Bakanlığımız merkezinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Kura çekilişinin ardından, mülakat olmadan, yakın zamanda yerleştirme işlemlerini tamamlayacağız." diye konuştu.

İş fırsatı: 8 bin kişi alınacak

Bakanlığın 27 bin personel alımına ilişkin ÖSYM yerleştirme sonuçlarının da açıklandığını hatırlatan Bakan Koca, "Sözleşmeli pozisyonlara 27 bin çalışma arkadaşımızın herhangi bir mülakat süreci olmadan atamaları yapıldı. Yeni çalışma arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede atama süreçleri tamamlanarak görevlerine başlayacak ve bize güç verecekler." ifadelerini kullandı.