'Her şeyi ithal eden bir ülke haline geldik'

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman: Cumhur reisimizin tarım politikasından anladığı şey sadece ithalat. Her şeyi ithal ediyoruz...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Her şeyi ithal eden bir ülke haline geldik'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, tarım arazileri konusunda açıklamalar yaptı. İktidarın tarım politikalarını eleştiren Ataman, “Kendi kendine yeten ülkeydik, şimdi her şeyi ithal eden ülke haline geldik. Cumhur reisimizin tarım politikasından anladığı şey sadece ithalat. Her şeyi ithal ediyoruz” dedi.

'Her şeyi ithal eden bir ülke haline geldik'(Hollanda, tüm dünyada Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra en büyük ikinci tarım ürünleri ihracatçısı Hollanda, çiçekleri, peyniri, domatesi, sebzeleriyle ünlü)

Türkiye’nin tarım alanı potansiyelinin sadece yüzde 3’üne sahip Hollanda’nın, tarımdan elde ettiği gelire dikkat çeken İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, “Türkiye'de ekilebilir tarım arazimiz 24 milyon hektarken Hollanda'da bu rakam 908 bin hektar. Yani neredeyse % 3'ümüz kadar. Bu % 3'lük Hollanda bu yıl tarımda 118 milyar dolar gelir elde etti. Biz ise sadece 29 milyar dolar. Oysa tarıma gerekli teknolojik yatırımı ve desteği verebilirsek bu geliri 300 milyar dolara kadar çıkarabiliriz. Bu rakam ülkemizin yıllık ihracatı olan 225 dolardan bile fazla. Nasıl bir potansiyele sahip olduğumuzu bir de böyle düşünün” dedi.