Hacılar'da Karantina Bilmecesi!

Hacılar'da Karantina Bilmecesi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Hacılar İlçesine bağlı bazı mahallelerde karantina uygulaması yapıldığı iddiaları ortalığı karıştırdı ancak bölgede bu konuda sıkıntının olmadığı belirtildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise canlı hayvan girişinin yasak olduğu mahallelerde ilaçlama çalışması yapıyor.

 

Hacılar İlçesine bağlı Yediağaç, Yukarı Mahalle, Beğendik ve Çiftlik Mahallelerinde karantina bilmecesi sürüyor. İddiaya göre bu gölgelerde kuduz vakasına rastlanıldı ve karantina uygulanıyor.

Canlı hayvanların giriş çıkışının yasak olduğu 5 mahallede de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinde ilaçlama çalışması yapılıyor.

5 mahallede Tarım İl Müdürlüğü tarafından canlı hayvanların tahlillerinde devam ettiğini dile getiren Hacılar Yediağaç Mahalle Muhtarı Yusuf Yılmaz, şu an için olumsuz bir durum yaşamadıklarını söyledi.

Mahallede geçen ay bir tilki ve köpeğin kavgası sonrası ortaya çıkan kuduz hastalığı için alınan karantinanın sürdüğünü dile getiren Yılmaz, vatandaşların rahatlıkla mahalleye girip çıktığını da belirtti.