'MHP'nin iktidarını görmeden öleceğim'

 'MHP'nin iktidarını görmeden öleceğim'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Meral Akşener öncülüğünde kurulacak olan partiye katılacaklarını açıklayan MHP’li Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Metin Hüseyin Cihan, MHP’yi dert bir dille eleştirdi. Cihan, “MHP’nin iktidarını görmeden öleceğim” dedi. Cihan, ayrıca yeni parti için 10 bin kişinin beklediğini savundu.

Kocasinan Belediyesi Meclis toplantısı öncesinde MHP’li meclis üyelerinin Grup Başkanı Kazım Yücel başkanlığında toplandığı ve burada Metin Hüseyin Cihan ile Seyfi Coşgun’un, yeni parti kuracak olan Meral Akşener’i destekleyeceğini açıkladıkları belirtilmişti. 2 isimin bu nedenle partiden ayrılacakları belirtildi.

 

 

İşte bu isimlerden biri olan Metin Hüseyin Cihan haber merkezimize konuştu. Cihan, öncelikle Kocasinan Meclisinde yaptıkları toplantının kamuoyuna sızdırıldığını ve bu durumun kendisini üzdüğü dile getirdi.

“YAPTIĞIMIZ TOPLANTIDAKİ KONUŞMALARIMIZ DIŞARIYA SIZDIRILDI”

Cihan, “Biz Meclis öncesi MHP grubu olarak bir araya geliriz. Burada meclis gündemini ve Kayseri siyasetini konuşuruz. Aslında toplanmamız genel gündemi değerlendirmek içindi. Bu toplantıda Meral Akşener’in partisi konusu ben gündeme getirdim. Önümüzdeki günlerde partinin kurulacağını arkadaşlarıma ben söyledim. Ama bilmediğimiz bu durum oldu ve bu gündem kritiği yaptığımız toplantıdaki konuşmalarımız dışarıya sızdırıldı. Ben bu toplantıda Meral Akşener’in bizleri iktidara taşıyacağı yönünde sözlerim oldu. Ben siyaset adamıyım. Ben 1965 yıllarında Ülkücü Kardeşler adında bir dernek kurdum. Bu dernekten sonra güzel bir akım yaşandı. Daha sonra Ülkücü Hareket için zor ama güzel çalışmalara imza attım. Amasya’da da Ülkü Ocaklarını ben kurdum. O dönem Kayseri Yeşilhisar İlçesi CHP’nin kalesiydi. Burada bir dernek kurmak çok zordu. Ben burada Ülkücü Öğretmenler Derneğini kurdum. Daha sonra 2005 yılında Yeşilhisar’dan Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi adaylığımı koydum. Ben maddi olarak ta bu davaya çok para harcadım. Orada seçimlerde hem CHP hemde MHP’den daha çok oy aldım. Tek başıma hepsini yendim. Sadece AKP’ye yenildim. Bana göre siyasette sevgi ve saygı çok önemlidir. Siyasette belden aşağı asla çalışmadım. Bende ve ailemde hizmet ön plandadır. Siyasette kimsenin düşünemediğini ve yapamadığı işleri önce yapacaksın. İlk vuruşu önce yapacaksın. Önce insanın gönlünü kazanacaksın ondan sonra oyunu alabilirsin” dedi.

“Önce insanın gönlünü kazanacaksın ondan sonra oyunu alabilirsin” diyen Cihan, “Kocasinan’da yaptığımız toplantı istifa için yapılan bir toplantı değildi. Sadece gündemi değerlendirmek için yapılan bir toplantıydı, ama nasıl olduysa sızdırıldı” dedi.

“MHP İKTİDARI İSTEMİYORMUŞ GİBİ YOL İZLİYOR”

Meral Akşener’in kuracağı partiye kesin olarak geçeceğini dile getiren MHP’li Meclis Üyesi Metin Hüseyin Cihan, “MHP sanki iktidarı istemiyormuş gibi yol izliyor. MHP’nin iktidarını görmeden öleceğim” şeklinde konuştu. Cihan, şunları söyledi, “ Ben kesinlikle Meral Akşener’in partisine geçeceğim. Biz 5 kuşaktır çocuklarımıza bu davaya hizmet etmiş insanların isimlerini veririz. Artık biz ve çocuklarımız MHP iktidar olacak mı olmayacak mı diye düşünmek istemiyoruz. Bu soruların cevabı yok. Biz bir türlü iktidarı göremedik. Biz buna layık değiliz. MHP sanki iktidarı istemiyormuş gibi yol izliyor. Onun için 40 milletvekilini kaybettik. Senin derdin nedir. Aslında bu durumda MHP ilçe teşkilatların pek hatası yok. Merkezin hatası var. Ben MHP’nin iktidarını göremeden mi öleceğim. Biz ne zaman iktidar olacağız. Bunun cevabı var mı? Şunu bilin ki, MHP’nin aldığı oyların yüzde 15’i Ak Parti’nin oyudur. Eğer sen sürekli Ak Parti ile anlaşır onun koltuğu altına girersen ne olacak durum. Sen bu oyları nasıl alacaksın yama olarak mı alacaksın?”

 

 

“YEŞİLHİSAR’DA BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEKLİF EDİLDİ, FAKAT KABUL ETMEDİM”

 

16 Nisan referandumunda Kayseri’de hayır oyu çalıştığını ve köy köy, ilçe ilçe gezerek oy istediğini dile getiren Cihan, en son seçimlerde MHP Eski İl başkanı Mete Eke’nin kendisini Yeşilhisar’da belediye başkanlığı teklif ettiğini fakat kabul etmediğini dile getirdi.

Cihan, “16 Nisan referandumunda hayır için çalıştım. Her yeri gezdim. Güzelde ilgi gördüm. Aslında seçim sonuçlarında Hayır çıkmıştı ama sahip çıkamadılar. Hal böyle olunca MHP il teşkilatı beni aradı ve görüştük. Ben onlara Hayır için çalışmaya devam edeceğim dedim. İsterseniz beni partiden atın ama ben çalışmalarımı sürdüreceğim dedim. Ama bu güne kadar da benimle ilgili hiçbir girişim olmadı. Beni Eski MHP İL Başkanı Mete Eke Yeşilhisar’da belediye başkan adayı olarak göstermek istediklerini söylediler. Ama ben bunu kabul etmedim. Ama Mete Eke bensiz bu belediye kazanamayacaklarını söylediler ama istemedim. Ama neyse Mete Eke’nin de çok yanlışı vardı. Daha sonra beni meclis üyesi olarak yazacaklarını söylediler ve 8’inci sıradan yazdılar. Ben buna çok üzüldüm. Partiden o dönem istifa edecektim ama engellediler. Mete Eke bana ayrıca MHP’nin ve kendisinin Danışmanlığını vereceğini söyledi. Bende danışılmayan bir danışman olmak istemiyorum dedim ve o teklifi de kabul etmedim” şeklinde konuştu.

 

“İL BAŞKANIMIZ BELDEN AŞAĞI ÇALIŞMASIN”

Cihan, Meral Akşener ile bir temasının da olmadığını ifade ederek, MHP İl Başkanı Baki Ersoy’un

yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.  Cihan, “İl başkanımız belden aşağı çalışmasın. Kullandığı metot yanlış” ifadelerini kullanarak, şöyle konuştu: “MHP İL başkanımız bir açıklama yaptı. Ben başkanımıza saygı duyuyorum. Kendisini de severim. Ama şunu söyleyeyim kullandığı metot yanlış. Siyaset maraton koşusu gibidir. Siyasette belde aşağı çalışmasın. Kendisine başarılar diliyorum. Ama belde aşağı çalışması yapmasın. Bizi hainlikle suçluyor, bırakın suçlasın. Ne olacak sanki”

“AKŞENER’İN PARTİSİNE 10 BİN KİŞİ KATILACAK”

MHP’ye üye olmadığını ve bu nedenle istifa etmeyeceğini anlatan Cihan, Kayseri’de de Akşener’in partisine büyük katılımın olacağını savundu. Cihan, şunları söyledi: “Seçimlerde çok net oranları bilirim. Yanılma oranım yüzde 2 olur. O yüzden Meral Akşener’in partisine büyük kitleler ile katılım olacak. İlk aşamada 5 bin dilekçe ile geliyorum. Daha sonra bir 5 bin kişi daha partiye gelecek. Bu da bana yeter de artar. Bilgi Yurdundan Mustafa Öztürk’ün de genel merkez ile temasları var. Bizde temaslarımız devam ediyor. Bazı arkadaşlarda direk Ankara’ya gidiyor. Onlar zaten makam mevki için gidiyorlar. Gidenler ya ilçe başkanı olmak istiyor ya da kendi için gidiyor. Ama bize burada kalanlar lazım” dedi.