Göç İdaresi ve Müftülük personel arıyor! 31 kişi alınacak

Kayseri'de iş arayanlara yönelik İŞKUR tarafından iş ilanları yayımlanmaya devam ediyor. Bu kapsamda İl Göç İdaresi ve İl Müftülüğüne personel alınacağı paylaşıldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haber bülteninde.

Göç İdaresi ve Müftülük personel arıyor! 31 kişi alınacak
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Göç İdaresi ve Kayseri İl Müftülüğü 6 ay süreli, kamu hizmeti faaliyetlerini destelemek üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında personel alımı yapacak. Göç İdaresine 10 kişi, İl Müftülüğüne ise 21 kişi alınacak. 

Programa katılmak isteyenlerin www.iskur.gov.tr, ALO 170 ya da e-devlet üzerinden başvuru yapması gerekiyor. Başvuruda sorun yaşayan kişiler bünyesinde İŞKUR hizmet noktası olan ilçe belediyelerden ve kurumdan destek alabilecek.  Başvurular 28 Ocak Pazar günü başlayıp 1 Şubat Perşembe günü son bulacak. Başvuru sonuçları ise 9 Şubat Cuma günü açıklanacak. İşe alınanlar ise 19 Şubat Pazartesi günü iş başı yaparken 19 Ağustos Pazartesi günü itibari ile son bulacak. 

Kurumlar tarafından aranan şartlar ise şöyle: 

a) Programa başvuru ve program başlangıç tarihi itibariyle işsiz olmak,
b) 18 yaşını tamamlamış olmak,
c) Emekli ve malul aylığı almamak,
d) Öğrenci olmamak ve uzaktan eğitim alıyor olmamak,
I. Açık öğretim öğrencileri katılabilir
II. Öğrencilik durumunu donduranlar katılamaz
e) Hane geliri 25.503,18 TL'nin altında olmak,

(Aynı adreste oturan kişilerin toplam kazancı net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP ye katılmaz)

Hane Gelir şartı kontrolü; Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, program başlangıç tarihi dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin bekar ve çocuksuz bir kişi için hesaplanan net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP'ye katılamaz. Şartlarını taşımadığı tespit edilen katılımcıların o ana kadarki yapılan tüm ödemeler geri alınarak katılımcı tüm İŞKUR kurs ve programlarından 24 ay süreyle yasaklanacaktır.

TYP uygulama alanıyla uyuşmayan suç kaydı olan ya da TYP' ye devam etmesi durumunda diğer katılımcılar ve hizmet alan kişiler açısından sakınca oluşturabilecek asayiş sorunları tespit edilenler programa dâhil edilmeyecektir.

Göç İdaresi ve Müftülük personel arıyor! 31 kişi alınacakGöç İdaresi ve Müftülük personel arıyor! 31 kişi alınacak