Geri sayım başladı! Erciyes Anadolu Holding satışa çıkıyor

Büyük bir merakla takip edilen Erciyes Anadolu Holdingin satış süreci bugün itibariyle başlıyor. İhaleye son iki saat kaldı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Geri sayım başladı! Erciyes Anadolu Holding satışa çıkıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de kurulu bulunan ve 8 farklı hizmet alanında hizmet veren 30 şirketi ile Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşunda yer alan Erciyes Anadolu Holdingin satış süreci bugün itibariyle başlıyor. 

Mobilyadan, kabloya, lojistikten pazarlamaya kadar birçok alanda hizmet veren Erciyes Anadolu Holdingin satış süreci ilk olarak kasım ayında gündeme geldi. Kayseri’de büyük yankı uyandıran Erciyes Anadolu Holdingin satış süreci ile ilgili merak edilen sorular ise gün geçtikçe arttı. 

Satışa çıkan ilk şirketin ihalesi yapılacak

Sorulara ilişkin yanıt birinci ağızdan yani Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’den geldi. Ertekin satış sürecinin şeffaf ve profesyonelce yürütüleceğini ifade etti. 
15 Ocak 2024 Pazartesi günü ise CEO Ertekin’den ikinci açıklama geldi. Ertekin satışa çıkan ilk şirketin Bursa’da bulunan ve 2019 yılında kurulan “Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” olduğunu duyurdu. Satışa çıkacak diğer firmalar ise Ertekin tarafından sırasıyla şöyle açıklandı; Doqu Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Elda Halı Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Vellteks Kumaş Tekstik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi.

Geri sayım başladı! Erciyes Anadolu Holding satışa çıkıyor

Saatler kaldı

Erciyes Anadolu Holdingin ilk satışa çıkan firması Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin ihalesi için geri sayım başladı. İhaleye sayılı saatler kaldı.

Muhammen bedeli 1 milyar 700 milyon TL olan Weaver Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin kapalı teklif zarflarını 4 Mart Pazartesi günü (bugün) saat 17.00’ye kadar Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) teslim edildi. 

Alınan teklifler, İhale Komisyonu tarafından 5 Mart Salı günü (bugün) saat 10.00’da TMSF’de yatırımcılar huzurunda açılmaya başlandı. Kapalı zarf ile verilen tekliflerin açılmasını müteakiben açık artırma ihale günü olan 5 Mart tarihi saat 14.00’da İhale Komisyonu tarafından yapılacak.
 

Geri sayım başladı! Erciyes Anadolu Holding satışa çıkıyor