Gazze'ye yardımlar Kayseri'den yola çıktı

Türkiye'den Gazze'ye ilaç ve tıbbi malzeme taşıyan, içerisinde 9 uzman sağlık çalışanının da bulunduğu askeri uçak, Kayseri'den yola çıktı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gazze'ye yardımlar Kayseri'den yola çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’ye yardımları devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde, Milli Savunma Bakanlığı, Filistinlilerin tahliyesi için görevlendirilen Hava Kuvvetlerine ait C-130 uçağının ile Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan havalandığını duyurdu. Kayseri’den Gazze’ye giden yardımlar Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi sitesinden “Gazzeli kardeşlerimizin tahliyesi için görevlendirilen Hava Kuvvetlerimize ait bir adet C-130 uçağı; beraberindeki sağlık personeli ve sağlık malzemeleri ile Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından Mısır’a hareket etti.” ifadeleriyle duyuruldu. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Gazze’ye sağlık yardımlarımız devam ediyor. Kayseri’den şimdi kalkan uçakta; kuvözler, anestezi cihazları, yenidoğan ventilatörleri, ameliyat masaları, tavan lambaları ve birçok tıbbi cihaz yer almakta. Mısır El-Ariş’e inecek olan yardım uçağımız dönüşte ise; çoğunluğu çocuklardan oluşan hasta ve refakatçilerini, tedavileri için ülkemize getirecek. İlgili üç ülkeyle koordinasyon çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.” dedi. 
Türkiye’nin şu ana kadar Gazze’ye 11 uçak, bir gemi, yaklaşık 700 ton insani yardım ve tıbbi malzeme, 8 sahra hastanesi ile 20 ambulans gönderdiği belirtildi.