ERÜ Rektörü Çalış'tan çöken çatı açıklaması

ERÜ Rektörü Çalış'tan çöken çatı açıklaması
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

 Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette bir süre önce çöken Üniversite kampus alanındaki kongre merkezinin çatısı ile ilgili de konuşan Çalış, bir ekip kurulduğunu ve konunun araştırıldığını söyledi.

 

 

 

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Cemiyet Başkanı Veli Altınkaya, Erciyes Üniversitesi’nin önemine değindi ve “10 Araştırma Üniversitesi” arasında olduğuna dikkat çekti.

Daha sonra konuşan Rektör Mustafa Çalış ise, yaptıkları çalışmalarda üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini söyledi.

Ziyarette bir süre önce Üniversite kampus alanında çatısı çöken kongre merkezi hakkında da bilgi veren Rektör Çalış, Mühendislik Fakültesi öncülüğünde bir ekip kurulduğunu ve incelemenin yapılacağını kaydetti.

Yapılan inceleme sonrasında yüklenici firma ile bir araya geleceklerini dile getiren Çalış, inşaatla ilgili bazı kararların alınacağını ifade etti.

 

 

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, şöyle konuştu, “Şu anda biz devralmadığımız için aslında ana sorumlu inşaat şirketi ya da üstlenici firma. Onlar kendi çalışmalarını yapıyorlar. Biz tabi ki kendi ekibimizi kuruyoruz. Hatta Mühendislik Fakültesi öncülüğünde bir ekip kuracağız. Biz de kendi tahkikatımızı yaptıracağız. Orada yapılan ilk incelemede anlaşılan şu, sanki aynı noktaya fazlaca mıcır dökülmesi sonucunda ortaya çıkan bir olay. Burada betonun fazla atılıp atılmadığına dair de gerekli tahkikatları yapacağız. Onlar bir ekip kurdu, biz bir ekip kuruyoruz. Sonra bir araya geleceğiz. Aynı çatı sistemi devam edecek mi buna karar verilecek. Çatıyla ilgili bir problem yoksa edebilir, başka bir çatı sisteminin olup olmayacağı da konuşulacak. Gerekli incelemeleri yapıyoruz, hatta şu anda rektör yardımcılığımızın başkanlığında Mühendislik Fakültesinden de bir ekip kurduk. Onlar sonuçlanınca gerekli çalışmalar devam edecek.”

GAZETECİLER YEMEKTE BULUŞTU

Diğer yandan Gazeteciler Cemiyeti üyeleri yemekte bir araya geldi.

Bolu Mangal’ın işletmecisi Süheyla Kuranel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, gazetecilerin sohbet etme imkanı bulduğunu söyledi.

İşletmeci Süheyla Kuranel de yeni konseptleriyle Kayseri’ye hizmet ettiklerini söyledi. (Haber Merkezi)